Email

ella.hasel17@gmail.com


(…) nakit je taj koji ženama daje posebnu čar, te smo blagoslovljene što ga možemo nositi.

Sinopsis

Glavna junakinja u prvijencu Nataše Turkalj djevojka je koja nakon prve zbunjenosti samouvjereno izražava osjećaje i erotsku želju, a kad se zaljubi samouvjereno preuzima inicijativu u strastvenim igrama. Autorica dosljedno slijedi formu ljubavnog romana i uvjerljivim dijalozima razvija likove od mladenačkih nestašluka do preuzimanja odgovornosti u poduzeću i u obitelji. Protagonisti Nataše Turkalj imućni su nasljednici uspješnih obiteljskih poduzeća, neopterećeni traumama. Uživaju podršku obitelji i slobodu upravljanja vlastitim životima, u kojima erotika ima vrlo važnu ulogu, a oboje žele beskompromisan osobni rast u vezi s partnerom u kojeg imaju potpuno povjerenje. Na takvoj idealnoj osnovi, Nataša Turkalj prikazuje izazove i mogućnosti rasta mladog para koji prihvaća odgovornost zrelosti, čuvajući strastvenu iskru i zaigranost kao osnovu zdrave komunikacije i cjelovitog odnosa. Na drugoj razini, ljubavni roman bavi se brzim promjenama kroz koje mlada žena prolazi iz ljubavi prema partneru i njegovim preuzimanjem zaštitničke uloge u obitelji u kojoj ne zanemaruje njezine potrebe. U pozadini ljubavne fabule naznačeni su turistički i izvozni potencijali Hrvatske, koja se visokim krugovima u inozemstvu predstavlja brodovima, uljem, vinom i čokoladom. 


Uzmeš tu jednu veliku knjigu i samo je zaklopiš, uzmeš novu – i otvaraš list po list dalje. Život ide dalje, vrijeme čini svoje i učinilo je.

O autoru

Nataša Turkalj rođena je u Zagrebu, 9. veljače 1978. godine. Majka je dvoje djece i supruga. Završila je ekonomiju na veleučilištu u Zaprešiću te stekla zvanje stručni specijalist komunikacijskom menadžmenta. Većinu svog života radi u privatnom poduzeću, a oduvijek sanja napisati ljubavni roman. Sklonost prema čitanju i prema pisanju pokazuje od ranog djetinjstva, ali snove ostvaruje tek kao ostvarena žena i majka.

Nadahnuće za ljubavne romane pronalazi u vlastitim promišljanjima idealne ljubavi, ljudima oko sebe te primjerima iz literature.


Život nije uvijek sjajan i ne želim biti s tobom samo u sjajnim trenutcima, želim da shvatiš da želim biti s tobom u svim situacijama i da uvijek možeš računati na mene.

Osobno mišljenje

Moja savršena nevolja predstavlja sve ono što ljubavni roman treba imati, ali i više od toga! Upoznajemo predivnu Lorenu, koja ima obaveza preko glave jer je napokon naslijedila obiteljski holding te zgodnog i šarmantnog Ivana (koji je opisan kao da ga je sam Meštrović isklesao), a on svim silama želi osvojiti Lorenino srce. Ovo je ljubavni roman – naravno da je uspio u svome naumu, ali na najromantičnije moguće načine!

Već su svi upoznati s činjenicom kako često i u velikim količinama čitam trilere i krimiće, pa mi svaki ljubavni roman dođe kao kec na desetku i nema razloga da mi se ne svidi. Ovaj je poseban. Ovaj me je potpuno obuzeo i cijelo vrijeme sam se pitala – postoje li zapravo Ivan i Lorena? Ne moraju nužno njih dvoje, samo neka postoji tako divna ljubav, kao što je njihova! Iskreno se nadam kako je netko tako divno zaljubljen! Ivan predstavlja savršenoga muškarca, prema svim parametrima, koje svaka žena priželjkuje; ili je samo u mome slučaju podignuo ljestvicu očekivanja?

Ne mislim kako je ovo trivijalan roman, koje mnoge žene nose na plažu u džepnome izdanju. Ovdje ima napetosti, strasti, slobode, uspostavljanja duboke emocionalne veze i prave ljubavi, ne one tradicionalne. U svakom slučaju – ljubavni roman, koji bi svaka žena trebala pročitati! Hvala Nataši na divnoj posveti; jedva čekam pročitati i novi roman Moć žene.


IzdavačBeletra
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica286
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM