Email

ella.hasel17@gmail.com


Zrakoplovi su gradovi koji lebde u zraku, a u gradovima ljudi žive i umiru.


Ako ste mislili da su Taoci samo jedan u nizu kriminalističkih romana, varate se! Radnja ove knjige odvija se u samo jednome danu u životima likova, što ju čini izuzetno napetom, pa sa sigurnošću možemo reći kako se čita u jednome dahu!

Radnju ove knjige pratimo iz perspektive nekoliko likova, ali najbitniji za razumijevanje su nam Adam i Mina, bračni par. Adam koji ostaje kod kuće s njihovom kćerkicom i Mina koja je dio kabinske posade na povijesnom letu od Londona do Sydneya, koji traje više od 20 sati. Na letu se događa ubojstvo, zatim Mina prima neobičnu poruku, a nedugo nakon toga skupina klimatskih aktivista preuzima let i čini sve putnike taocima. Najintrigantnije u svemu tome jest što oni imaju informacije o Mininoj kćeri, kao i njezinu fotografiju, pa joj neprestano prijete istom. Jeste li sigurni da znate što se sve može dogoditi u 20 sati? Znate li što je sve jedna majka spremna napraviti za svoje dijete?


Svaka pobjeda iziskuje žrtve.Moram priznati kako je knjiga na samome početku bila izuzetno zanimljiva! Pristupačan stil pisanja vrlo brzo vas uvede u radnju i knjigu jednostavno ne možete ispustiti iz ruke. Međutim, kako sati odmiču, a vremena do Sydneya je sve manje, tako mi i radnja počinje biti manje zanimljiva, a knjiga me sve manje drži zainteresiranom. Inače bude obrnuto, zar ne? Ali, samo mi je ta radnja u avionu mlaka, mislim da ju je spisateljica mogla puno bolje opisati. Nama, kao čitateljima, vrlo je važno dočarati tu paniku i strah, atmosferu u avionu koji bi svakoga trenutka mogao pasti!

S druge strane, radnja koju pratimo kroz lik Adama, Mininog supruga koji je ostao kod kuće, mi je itekako zanimljivija i napetija, jedva sam čekala nova poglavlja o razvoju radnje! I, kao što bude u svakoj knjizi kriminalističkoga žanra – ljudima kojima kroz knjigu najviše vjerujete i koji vam ulijevaju najviše povjerenja, razočarati će vas! (život je nepravedan, što bi rekla moja sedmogodišnja sestra)


Obitelj čini ljubav, a ne geni


Ono što je zanimljivo kod ove knjige jest što nam nudi uvid o putnicima, pa kroz nekoliko stranica, koje čine i jedno poglavlje knjige, ukratko opisuju priču tog putnika i zbog čeka je baš on sjeo na ovaj povijesni let od Londona do Sydneya! Ti će nam likovi kasnije, u razvoju radnje, biti relevantni, ali ja vam ne smijem otkriti zašto. 🙂 Ono što vam mogu garantirati jest neočekivan rasplet radnje, neočekivano puno citata za jedan krimić i knjigu pročitana u samo jednome popodnevu!


Kad me nema, sjećam se samo lijepih trenutaka. Nije li to uvijek tako?


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica390
Godina izdavanja2023.

Naruči svoj primjerak knjige


Prijavi se na Knjiški recenzeRAJ Newsletter! 🙂

PREPORUČUJEM