Email

ella.hasel17@gmail.com


Frustrirajuće je kad volja uma ne upravlja tijelom tako lako, zar ne?


Angela Marsons je oduvijek bila majstorica kriminalističkih romana, tako da me ni s ovime nije razočarala! Zašto ju toliko volim, pročitajte u recenziji!

Kobno obećanje deveti je slučaj inspektorice Kim Stone, vješto napisan od strane Angele Marsons, sada već iskusne spisateljice krimića. Zašto je ginekolog pronađen mrtav i zašto se nakon njegove brutalne smrti broj pronađenih leševa povećava? Koju je to poveznicu Kim pronašla s njegovim privatnim životom, poslom te bivšom i sadašnjom bolnicom u kojoj je radio? Kao i uvijek, zapetljana je i na mnoštvo različitih načina zanimljiva – priča, kojoj neće moći odoljeti niti jedan čitatelj!


I kao što dobro znam, što se čvršće pokušavaš uhvatiti za nešto, što se više fokusiraš na to, to ti lakše može iskliznuti iz ruke.


Razlog zbog kojega se uvijek vraćam Angelinim knjigama jest što, bez obzira na to jesam li propustila koji dio knjige (koji slučaj), mogu se bez problema vratiti čitanju. Ona uz slučaj koji pokušava raspetljavati kroz cijelu knjigu, prati i priče likova ove knjige, koje se iz jedne u drugu knjigu nadovezuju, ali na početku samoga romana uvijek naznači najvažnije dijelove iz prethodnih, kako biste lako mogli nastaviti čitanje. Također, ona je izrazito vješta spisateljica kada su u pitanju kriminalistički romani, jer osim što već ima dosta znanja vezano uz slučajeve, balistiku, forenziku i sl., ona iz knjige u knjigu to znanje produbljuje i povećava te i nama, kao čitateljima, nudi nova saznanja i nove pristupe slučajevima!

Njezine knjige nisu jezive, iako često obrađuju društvene teme i tabue koji se ne viđaju često u knjigama ovakvoga tipa, stoga bih Angelu preporučila svim novajlijama u svijetu kriminalističkih trilera, ali i onim već iskusnijima, s obzirom da je ona polako postaje klasik svojega žanra. Svi ju volimo!


Pametni kriminalci ne pokušavaju sakriti zločin. Ne pomiču tijelu niti odsijecaju glavu jer to povećava rizik od ostavljanja tragova. Izbjegavaju bilo kakvu povezanost sa zločinom.


U njezinim knjigama se uvijek osjećate ugodno, a nakon što ih pročitate prazno, jer imate osjećaj kao da je netko otkinuo dio vas. Ona ima to posebno umijeće pisanja, koje u čitateljima budi znatiželju i stalno tražimo još i još, tako da – dokle god je Angelinih knjiga, ja ću je čitati, jer se nje nikako ne možete zasititi!


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica366
Godina izdavanja2024.
PrevoditeljNikolina Palašić

Naruči knjigu odmah

PREPORUČUJEM