Email

ella.hasel17@gmail.com


Prije nekoliko mjeseci sam jadovala na društvenim mrežama kako moram dobro organizirati vrijeme u prosincu, jer sam imala pregršt najavljenih ispita, a i čekale su me obaveze za blog. Sreća u svemu tome je bila nova knjiga Davida Allena iz @budilnik_izdavastvo! Poslali su mi primjerak i ja sam kao luda počela čitati i zapisivati bilješke, a rezultiralo je ne samo dobro organiziranim vremenom – već i zadovoljavajućim ocjenama iz spomenutih ispita!


Kada je izdano prvo izdanje knjige, nazvana je ,,najvažnijom poslovnom knjigom za samopomoć desetljeća”, a metodom GTD (Getting Things Done) pomaže mnogim čitateljima diljem svijeta da se oslobode stresa, uzrokovanog obvezama na poslu i svakodnevnom životu. Na jednostavan i pristupačan način nam potvrđuje bezvremensku tvrdnju da nam ,,glava služi za smišljanje ideja, a ne za njihovo čuvanje!” Naša je produktivnost proporcionalna našoj sposobnosti da se opustimo, stoga će vam bistar um i organizirane misli nakon samo nekoliko pročitanih poglavlja, pomoći osloboditi vaš kreativan potencijal postižući učinkovite rezultate.


Ako ste osoba koja previše premišlja, tjeskoba i obeshrabrenost vas obuzimaju, svašta planirate i na kraju se ne pomaknete s mrtve točke i konstantno mislite kako nešto niste obavili, baš kao što ja mislim – ovo je štivo za vas! Allen nam kroz vlastito iskustvo i pozitivne reakcije svojih ,,pacijenata” prikazuje kako najbolje rasporediti dan, ništa ne zaboraviti i zamislite – imati vremena za sve! Najbolja metoda koju sam primijenila već mnogo puta, od početka čitanja knjige do sadašnjega trenutka, jest ako previše o nečemu razmišljamo napišemo sljedeće:

1.) Zapisati projekt o kojem trenutno najviše razmišljamo

2.) Zapisati priželjkivani ishod tog projekta

3.) Zapisati neposrednu fizičku radnju, koju moramo poduzeti kako bismo poboljšali dotičnu situaciju

Nakon toga, trebali biste imati dojam kao da ste stekli barem malo kontrole nad tom situacijom, osjećati ćete se motivirano, usredotočeno i opuštenije u vezi s tom situacijom.


Sve u svemu, ova će vam knjiga kroz razna iskustva, grafičke prikaze, citate i metodične vježbe, olakšati svakodnevnicu, čineći ju organiziranijom u svakom pogledu. Bilo da ste učenik, student, zaposlen ili nezaposlen – ova knjiga bi se trebala naći na popisu za čitanje u 2023. godini!


IzdavačBudilnik izdavaštvo
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica432
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM