Email

ella.hasel17@gmail.com


Sinopsis

Noć kad je Olivia pala dirljiv je debitantski roman autorice Christine McDonald u kojem ništa nije riješeno do samoga kraja. Abi Knight usred noći probude zvonjava telefona i tragična vijest – njezina kći, tinejdžerica Olivia, je doživjela užasnu nesreću. Abi kažu da se Olivia okliznula na mostu i pala u ledenu vodu rijeke i sad je bez svijesti u bolnici, a na životu je održavaju aparati. Ali Abi primijeti masnice na Olivijinim zglavcima i sazna da je njezina inače razumna kći tri mjeseca trudna.


O autoru

Christina McDonald je radila kao freelance novinarka za nekoliko novina u Irskoj i Seattleu, uključujući The Sunday Times (Dublin), The Connacht Tribune (Galway), The Galway Independent, The Seattle Post Intelligencer i Colures Magazine. Kasnije se preselila u London i otvorila tvrtku za digitalni copywriting te radila kao savjetnica i copywriter za British Telecom (BT), Travelex, Wood Mackenzie, Pearson Publishing, TUI Travel, Expediju i USATodaycom. Živi u Londonu sa suprugom, dva sina i obiteljskim zlatnim retriverom. Noć kad je Olivia pala joj je prva knjiga.


Osobno mišljenje

Suočavanje sa svojom prošlošću i sadašnjošću, gubitak djeteta, rođenje novog života, tajne iz prošlosti, ali i sadašnjosti, laži, razotkrivanje i upoznavanje same sebe samo je dio onoga što ovaj roman čini napetim od prve do posljednje stranice.

Životna priča prepuna obrata koja te na svakoj sljedećoj stranici natjera da staneš i promisliš što bi i kako bi postupio da se nađeš u koži bilo koga od junaka ove knjige. Što je sve majka spremna učiniti zbog svojeg djeteta, žrtva, prepreke na koje nailazi prava i istinska ljubav, snaga pravog prijateljstva, cijena koju je vrijedno platiti mladošću, teške životne odluke, razočaranja, bolna istina, laži, suočavanje sa sadašnjošću i prihvaćanje budućnosti…

Sve to ovaj roman čini štivom o kojem se još dugo nakon čitanja promišlja i nikako se lako ne zaboravlja!


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica346
Godina izdavanja2020.

PREPORUČUJEM