Email

ella.hasel17@gmail.com


Život nas nekad ne mazi pa prođemo neke stvari koje ne bismo trebali, ali bitno je iz tog naučiti ponešto. Svi mi imamo svoje svijetle i tamne strane.

Sinopsis

Helena je uspješna i fokusirana policijska inspektorica, koju poštuju suradnici i nadređeni, posvećena svom poslu i svojem poslanju – bori se protiv kriminala i želi što više lopova poslati u zatvor. Jednog jutra u tuči koju je pokušala smiriti pogiba djevojčica i ta je tragedija okidač zbog kojeg si Helena postavlja pitanje zašto radi policijski posao. Odlazi na dugi odmor i upoznaje prijateljicu koja joj pomaže vratiti boje u život. Dvije djevojke otputuju na egzotični Mauricius i uživajući u koktelima na plaži upoznaju Igora, mladića iz Splita koji ima restoran i plantaže na otoku. U Heleni se probudi policajka koju zanima kakvim se poslom bavi muškarac koji živi takvim životom, no Igorov šarm zaustavlja sva njezina pitanja. Kad se ispostavi da Igor ima obitelj čije se vrijednosti ne slažu s Heleninim shvaćanjem zakona i pravde, Helena mora izabrati – ljubav ili karijera, život s Igorom ili bez njega…


Ali zaljubljivanje nije sitnica, to je jako velika stvar i nikako nije jednostavna.

O autoru

Nataša Turkalj rođena je u Zagrebu, 9. veljače 1978. godine. Majka je dvoje djece i supruga. Završila je ekonomiju na veleučilištu u Zaprešiću te stekla zvanje stručni specijalist komunikacijskom menadžmenta. Većinu svog života radi u privatnom poduzeću, a oduvijek sanja napisati ljubavni roman. Sklonost prema čitanju i prema pisanju pokazuje od ranog djetinjstva, ali snove ostvaruje tek kao ostvarena žena i majka.

Nadahnuće za ljubavne romane pronalazi u vlastitim promišljanjima idealne ljubavi, ljudima oko sebe te primjerima iz literature.


(…) zakone su pisali ljudi, a ljudi su prevrtljiva sorta – oni koji su ih pisali znali su kako ih i zaobići…

Osobno mišljenje

U savršenom ljetnom štivu Moć žene, Nataše Turkalj, upoznajemo zanimljivu inspektoricu Helenu i prelijepog Igora, koje je sudbina odlučila spojiti nakon neuspjelih veza. Putujemo svijetom te se sunčamo na Mauricijusu, hladimo u Zagrebu te povremeno osluškujemo valove u Splitu. Knjiga je lako čitljiva, jer spisateljica ima jasan i razumljiv način pisanja, koji nam također omogućava da se opuštamo čitajući. Gotovo je opipljiva zbog raznih epiteta i opisa krajolika.

U usporedbi s prvim romanom Nataše Turkalj, Moja savršena nevolja, Moć žene je intrigantniji roman, sa zanimljivijim zapletom i sporijim raspletom. Heleni je trebalo manje nego Loreni da se zaljubi, a Ivan i Igor su gotovo pa jednako romantični i bogati. Voljela bih da treća knjiga zagrebačke spisateljice bude o dvoje zaljubljenih ,,srednjeg staleža”, bez jahti, velikih modernih kuća i prestižnih automobila, jer je srednji stalež naša svakodnevnica, s kojom bismo se svi mogli poistovjetiti.


IzdavačBeletra
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica260
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM