Email

ella.hasel17@gmail.com


Muškarci ne znaju koliko se dodir dlana o zatiljak može doimati kao zahtjev, a ne kao gesta ljubavi, koliko emocionalni problemi mogu postati teški, koliko njihova ljubav spram tebe može postati nešto neizdrživo. Kim se čini da žene na muškarcima vježbaju biti majke sve dok i zaista to ne postanu.

Sinopsis

2017
Jedne tople ljetne noći u šarmantnom engleskom predgrađu održava se studentska zabava. U Mračnoj kući smještenoj na rubu guste šume okuplja se mladež na pragu zrelosti. Među njima je i devetnaestogodišnja Tallulah, mlada majka koja se samo na jednu noć želi provesti kao svoje vršnjakinje. Ali noć puna hormona, alkohola i mladenačkih snova završava Tallulinim nestankom koji ostavlja neizbrisiv trag na životima svih koji su je poznavali.

2018
Sophie, spisateljica kriminalističkih romana, useljava se u kolibu nasuprot Mračne kuće. Dane provodi istražujući skrovite predjele tamne šume. No umjesto nadahnuća pronalazi obiteljske traume, mračne tajne i zlokobnu poruku na kojoj piše samo: OVDJE KOPATI


O autoru

Lisa Jewell autorica je uspješnica koje su osvojile vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga diljem svijeta. Prvotno se proslavila svojim ljubavnim romanima, no njezina se popularnost povećala kada se okušala u kriminalističkim romanima. A onda je nestala i Obitelj s gornjeg kata uspješnice su koje su pokorile obje strane Atlantika.


(…) život je puno. Sve je ovo puno.

Osobno mišljenje

Knjigu smo redom čitale baka, mama i ja, te zajedno popile kavu i prokomentirale ovaj savršeno izokrenut krimić, s neočekivanim krajem i zanimljivim likovima. Iznenađuje nas spisateljičino umijeće pisanja krimića i neumorna nadahnuća iz obiteljskih trauma. Svjesna sam koliko ove knjige znače majkama, te su sigurno naše tri generacije čitateljica potpuno drukčije doživjele ovu knjigu. Ono što bi svakako valjalo naglasiti jest da spisateljica riječima pronalazi Ahilovu petu svakoga čitatelja, te će knjiga dirnuti svakoga na svojstven način. 


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica380
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM