Email

ella.hasel17@gmail.com


Sinopsis

Knjiga predstavlja najbolje od De Mellovih učenja, teorija i vježbi, prikupljenih i napisanih za današnje moderno doba. Sažeto, sveobuhvatno i fluidno, ovo novo izdanje pruža nam jednostavan način za otpuštanje i postajanje svjesnima sreće koja je već u nama – uz što manje napora!


Najčistiji čin ljubavi za koji ste sposobni, nije čin služenja, već čin kontemplacije, viđenja. Kada služite ljudima, tada pomažete, podržavate, tješite i ublažavate bol. No, kada ih vidite u njihovoj unutarnjoj ljepoti i dobroti, tada preobražavate i stvarate.

O autoru

Anthony De Mello rođen je 1931. godine u Bombayu u Indiji. Kao mladić stupio je u Družbu Isusovu. Studirao je filozofiju u Barceloni (Španjolska), psihologiju u Chicagu (SAD) i duhovnost na Sveučilištu Gregoriana u Rimu (Italija). Tijekom svoga života vodio je mnoge terapijske tečajeve u kojima je sjedinjavao iskustva iz psihologije i duhovnosti. Umro je 1987. godine u New Yorku. Njegove knjige prevedene su na sve vodeće svjetske jezike. I na hrvatskom je jeziku objavljeno desetak njegovih knjiga.


Osobno mišljenje

Društvo i kultura zatrovali su naše umove uvjerenjem da uspjeh, slava, bogatstvo ili ljepota čine postignuće krajnje i potpune sreće. Svakodnevni pritisci društvenih medija i očekivanja koja postavljaju televizijske kuće i radijske postaje samo su produbili ovu ideologiju te usadili u nas osjećaje sumnje, straha i razočaranja. Možete li zamisliti koliko bi oslobađajuće bilo probuditi se, oživjeti i odvojiti se od ovih laži?

Knjigu Anthonya de Mella sam čitala polagano, upijajući sve moguće detalje i primijenjivajući ih u svakodnevnom životu. Unaprijedila sam svoje aktivno čitanje psiholoških knjiga, čitajući ovu sažetu, pitku i korisnu riznicu znanja. Meditacije, citati i poučne priče uokviruju ovu knjigu, pridodajući joj motivacijske čari.

Kroz kratka i jasna poglavlja, te jednostavne i razumljive rečenice, smo upoznali sebe, našu sreću, ljubav, patnju i strast, te saznali kada je ,,pravo vrijeme” za živjeti svjesno. Jer, milost je znana kao svjesnost. Upiti ćete još mnogo ovakvih korisnih fraza, koje će ohrabrivati vaš mozak u daljnjem čitanju i unaprjeđivanju samoga sebe. Međutim, ova će vam knjiga pomoći samo u onome trenutku, kada ste spremni svjesno i savjesno prihvatiti sebe, te uložiti u svoj napredak i bolje sutra!


IzdavačBudilnik izdavaštvo
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica196
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM