Email

ella.hasel17@gmail.com


Na kraju istina uvijek izađe na vidjelo. Dobro uvijek pobjeđuje zlo. Pravda nepravdu. Nikad ne odustajte! Slijedite svoje snove! Vjerujte u sebe!


U našoj zemlji je uvriježeno nečitanje domaćih autora, a ponajviše ne vjeruju spisateljima kriminalističkih romana. Naravno kako sam i ja prije čitanja mislila isto. Pročitala sve Bolićeve selfhelp knjige i bile su mi odlične, no nisam vjerovala kako će i krimić biti jednako dobar.

U ovome romanu inspektor John dolazi u Rijeku, ne očekujući kako će ovdje susresti korumpirane policajce. Pokušavajući ih zbaciti s vlasti, bavi se i rješavanjem ubojstva mlade prostitutke i njezinoga dečka, kao što bježi i od vlastitog ubojice. Ako ne vjerujete kako je u Hrvatskoj konzumacija droge kod mladih, prostitucija, utjerivanje dugova i korupcija česta – najbolje je da pročitate ovaj roman i uvjerite se sami kako je to jedan od najvećih, ako nije i najveći, problem današnjice.


Sve što je u svojoj unutrašnjosti prazno, osuđeno je na propast.


Bolićeva sposobnost pisanja je iz knjige u knjigu sve bolja i bolja. Oduševilo me je kako vas i u krimiću može potaknuti na razrješavanje vlastitih dilema; spoznaje ljepote življenja… Iako nikada nisam bila u Rijeci, a voljela bih, ova knjiga mi je savršeno dočarala grad, te preporučila mjesta na kod ne bih trebala izlaziti. 😉 Ovaj riječki pisac vješto opisuje sva mjesta, pridodajući razne epitete za bolju i jasniju sliku prostora i događaja. Dokle god ovaj roman držite u ruci, on će vam biti zanimljiv. Razni obrati u radnji i nepredvidive okolnosti ovu knjigu čine vrlo zanimljivim krimićem, usudila bih se reći i jednim od boljih na  našoj sceni.


Od života samo kosti ostanu. I poneko sjećanje.


Iako nisam pročitala njegov prvi kriminalistički roman, Težina stvarnosti, u kojemu zapravo upoznajemo samoga Johna, njegov integritet i sposobnost rješavanja slučaja, u nešto drukčijim okolnostima u New Yorku – nije mi otežalo čitanje ovoga. Bolić jasno koristi značajke karaktera protagonista u ovoj knjizi, kako bi nam dočarao njegovu unutrašnju prazninu; bol i tugu, uslijed rastanka s obitelji, djevojkom i psićem. U svakome slučaju, John će vam dokazati kako je svim u situacijama pravda i istina neminovna.

Ovaj nadasve marljiv i iskusan pisac neće vas razočarati ni ovim romanom, a pogledajte i njegove prijašnje – ja za sve potpisujem da su odlični i vrijedni čitanja!


IzdavačBeletra
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica303
Godina izdavanja2022.

Naruči knjigu

https://beletra.hr/stakori/: Štakori, Jan Bolić, recenzija

PREPORUČUJEM