Email

ella.hasel17@gmail.com


Vatrogasac ubijen na dužnosti je junak, a smrt tragedija. Prostitutka je bila samo jedna manje. Sve se svodilo na odabir karijere.


Mislite kako ljudi ne iskorištavaju ljude? Kako trgovina ljudima nije nečija svakodnevnica? Kako prostitutke zarađuju novac na takav način iz razonode? Nebitno je jesu li vaši odgovori na ova pitanja potvrdni ili niječni, ova knjiga će sva vaša uvjerenja baciti u vodu.

U zimskoj noći ubijena je mlada prostitutka, a u policijskoj postaji Kim Stone ostavljena je beba. Nakon što će još nekoliko života biti tragično okončano i još nekoliko obitelji ostavljeno u dubokoj tuzi – naša najdraža inspektorica i njezin tim će dati sve od sebe, kako se to ne bi ponovilo.


Bryante, to nije majka. To je žena koja je rodila dijete. Postoji razlika.


Vjerujem, ako ste pročitali ijednu Marsonsinu knjigu, da vam ne moram pojašnjavati koliko slikovito prikazuje mjesta zločina i koliko je vješta u ovome što radi. Ono što je kod nje najzanimljivije i svakako će okruniti njezinu spisateljsku karijeru jest pokušaj osvješćivanja javnosti o problemima koji muče današnje generacije. Recimo, u ovome romanu se bavi ,,problemom” prostitutki, u prošlomu tinejdžerima itd. Iako je ova knjiga vrlo teške tematike, lagana je za čitanje. U samo nekoliko dana sam progutala ovaj krimić, a ako vas potpuno obuzme vjerujem kako vam neće trebati više od jednog poslijepodneva.


Mlade djevojke danas prebrzo žele odrasti. U mladosti treba uživati, a ne bježati od nje.


Kroz knjigu ćete pročitati mnogo o trgovini ljudima, roblju, nepronalasku izlaza jer ga je ponekad stvarno teško i naći (neki nikada i ne uspiju), a fascinirat će vas i informacije poput ove. Kada ljude, bez njihovog znanja, odvedu u roblje, nudeći im savršene uvjete za život, siguran posao, bolju budućnost – ponude im ,,besplatan” prijevoz do te druge države i čim pređu granicu shvate kako su već njihovi dužnici, jer su ih prevezli; svaki dan će morati raditi u njihovoj tvornici i dobivat ćete hranu i smještaj, koje vrlo niske plaće, koje će imati, neće moći otkupiti. Postat će im stalni dužnici, kamate su ogromne, nikada neće pobjeći, a jedini izlaz im je smrt. Čak ni to. Kada umrete – vaši se dugovi prenose na vašu djecu, želite li im to priuštiti?


Tvoj je problem što nisi toliko loša koliko misliš da jesi. Nisi ni glupa koliko misliš, ni bezvrijedna koliko misliš!


Zaista, svim u životu želim jednog Dawsona da brine za vas. Bryanta da vas usmjerava i Stacey da vas oraspoloži. Kim da vas popravi. Angelu Marsons da vas knjigama oduševi. Slomljene kosti razlomiti će vam dušu na tisuću komadića. Pročitajte, Kim i Angela su stvarno vrijedne toga!


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica356
Godina izdavanja2022.

https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/slomljene-kosti/: Slomljene kosti, Angela Marsons, recenzija

PREPORUČUJEM