Email

ella.hasel17@gmail.com


Ali znao je da se problemi ne rješavaju izmišljanjem stvarnosti nego prihvaćanjem stvarnosti, a on ima najbolji način kako da odredi što je stvarnost.


Ako ste u potrazi za novim, nesvakidašnjim i posebnim naslovom na hrvatskoj književnoj sceni – Svjetovi nakon kiše mogli bi vas oduševiti!

Glavni lik ove knjige je usamljeni, neobični, povučeni i izuzetno talentiran i pametan mladić Patrik Brdar, koji pati od nekoliko psihičkih poremećaja, koji mu otežavaju svakodnevicu. Na razne načine pokušava zadržati staloženost, iako mu vanjski svijet i ljudi u njemu stalno stavljaju nove prepreke. Njegova strast je znanost i njome pokušava ublažiti težinu svakidašnjice, a velika mu je želja napraviti vremeplov, kojim bi se vratio u prošlost, što mu jednoga dana i uspijeva.

U njoj ima samo jednu misiju: spasiti sebe i još tri značajne osobe za njegov život, ali i priču koju pratimo. Dešava se neočekivani obrat, pa nas autor počašćuje paralelnom radnjom u kojoj je izuzetno vješt!

No, više od toga vam ne smijem otkriti, ali uvjeravam vas da je vrijedno čitanja prvog, kao i čekanja drugog dijela knjige.


Bila bi komedija kad se ne bi mogla dogoditi tragedija.


Roman Svjetovi nakon kiše bismo najbolje mogli okarakterizirati kao psihološku dramu, iako sam autor voli navesti kako ista sadrži elemente fantastike, romantike i trilera, što ne mogu poreći. Fascinantna je vještina pisanja mladoga autora, a da ne znam tu informaciju, mislila bih kako je tvorac ove knjige starija osoba, s dugogodišnjim iskustvom u pisanju, ali i životu kao takvome.

Nemojte da vas sam početak knjige uplaši, jer prava senzacija dolazi tek u onome trenutku kada se poistovjetite s likom, uđete u srž knjige i sasvim se opustite u priči. Roman je zaista kompleksan i vjerujem kako bi se svidio svakoj osobi, koja volji dublje proanalizirati pročitano, a mislim kako je najpogodniji za book clubove, jer otvara mnoge teme za rasprave i parlaonice.


Roditeljima, uz poruku da je njihovo vrijeme najdragocjeniji dar koji mogu dati svojem djetetu.


Domagoj Artuković sasvim je novo ime na sceni, koji je prvi, ali ne i posljednji put počastio publiku sjajnim naslovom. Mladi je autor i kako piše na samoj naslovnici njegovog prvijenca Svjetovi nakon kiše, to je samo prvi dio. Možemo ih očekivati još, stoga ne sumnjam kako već oštri svoje pero za drugi roman!

Autor ne posjeduje društvene mreže, stoga vas mogu uputiti jedino na Knjižare Nova Osijek, kako biste naručili svoj primjerak romana. U suprotnome, knjigu Svjetovi nakon kiše možete pronaći i posuditi u mnogim knjižnicama diljem Hrvatske.


IzdavačStudio HS Internet, Osijek.
Suizdavač: Svjetla grada, Osijek.
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica353
Godina izdavanja2023.

Naruči knjigu ovdje

https://www.knjizaranova.hr/Svjetovi%20nakon%20ki%C5%A1e


Prijavi se na Knjiški recenzeRAJ Newsletter i prvi saznaj sve zanimljive obavijesti iz knjiškoga svijeta!

PREPORUČUJEM