Email

ella.hasel17@gmail.com


Sinopsis

Istinita priča o zabranjenoj ljubavi u logoru Auschwitz potječe iz četrdesetih godina prošlog stoljeća, a spisateljica Francesca Paci se istražujući arhiv Muzeja Auschwitz-Birkenau upoznala s ljubavnom pričom Male i Edeka. Malka Zimetbaum i Edek Galinski se upoznaju u logoru, a prijateljstvo prerasta u ljubav. Ljubav je probudila želju za bijegom i zajedničkim životom izvan granica logora. Njhova bajka nema sretan završetak, kao što to katkad biva s istinitim bajkama.


O autoru

Francesca Paci (Rim, 30. travnja 1971.) je talijanska novinarka. Diplomirala je suvremenu književnost i nakon toga se zaposlila u novinama Gazzetta di Mantova, a potom 2000. u La Stampi, mrežnim novinama iz Torina. Pretežno se bavila temama imigracije i islama na lokalnoj razini, prije nego što se preorijentirala na vanjsku politiku i Srednji istok. Neko je vrijeme bila novinska dopisnica iz Jeruzalema i Londona. Trenutačno radi u Rimu. Za svoj rad nagrađena je mnogobrojnim nagradama i priznanjima.


Osobno mišljenje

Ovo nije klasična ljubavna priča i baš je zbog toga posebna. Iako možda nije blagdanska tema, a čitala sam je u to vrijeme – zbilja sam uživala u čitanju. To ste mogli shvatiti i iz objave od nekidan, po papirićima koji označavaju prekrasne citate. Ostajala sam do dugo u noć budna, završavajući poglavlja, a na spavanje sam išla u suzama. Ako knjiga kod vas probudi emocije, sigurno je prava. Za ovu knjigu ne postoji dobna granica, jer ljubav sve pobjeđuje. Ako želite upoznati istinsku ljubav bez obzira na vjeru ili političku opredijeljenjost – ovo je priča za vas.


Izdavač24 SATA
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica216
Godina izdavanja2021.

Knjiga je završila ovim riječima, pa ću i ja recenziju – C’est comme ça la vie.

PREPORUČUJEM