Email

ella.hasel17@gmail.com


Za sve divne, emotivne, nekonvencionalne, srdačne, buntovne i strastvene žene. Svi vi nosite krunu.


Ako ste se uvijek pitali – što se to krije iza zatvorenih vrata kraljevske obitelji, ova knjiga može ponuditi mnoge odgovore na vaša pitanja! Diana – Kraljica srca do u detalj opisuje nelijep život princeze Diane.

*Teško je pričati o ovakvim knjigama, odnosno romanima s temama koje su svježe, gdje rane nisu još zacijelile, a mnogi od likova su još uvijek živi. Tanak je led tu i za autore, koji se odluče pisati takve knjige. Tako da, ovom recenzijom ne izražavam svoje osobno mišljenje o temi knjige, niti zauzimam strane, već komentiram isključivo stil pisanja i kvalitetu knjige.*


Voliš li njega ili voliš ono što on jest? – – U čemu je razlika? – – Ako to ne znaš, onda ne znaš ni što je ljubav. –


Postoje mnoge knjige o najpoznatijoj princezi suvremenog doba, koje smo vrlo vjerojatno pročitali. Postoje mnogi filmovi i serije koje smo pogledali o njoj, zapisi nad kojima smo plakali, kao i izjave njezinih poznanika nakon kojih su nam se parala srca, jer nam se princeza Diana svima uvukla pod kožu. Svojom dobrotom, naivnošću, ljepotom i beskrajnom empatijom osvojila je sve nacije svijeta i tako ostavila neizbrisiv trag u povijesti engleske kraljevske obitelji.

Sigurna sam kako na ovoj planeti ne postoji osoba koja je za nju nije čula!


Ti si mlada žena gladna života. Imaš sve pravo svijeta posezati za zvijezdama.


Knjiga Diana – Kraljica srca izašla je početkom ljeta i do danas je roman o kojem se zasigurno najviše razgovara na svim društvenim mrežama i događanjima. Iako je autorica napomenula kako se roman temelji na istinitim događajima, ali da je zapravo fikcionalna priča, odnosno plod njezine mašte – zanimljivo je koliko se opisa događaja, Dianinih razmišljanja i mišljenja o ljudima, kao i njihovim karakterima podudara sa stvarnošću.


Bolje biti buntovnik nego propasti, nije li tako?


Zapravo, kada malo bolje razmislim, ova knjiga propagira baš onakvo mišljenje kakvo ima većina svijeta. Charles je hladan, Elizabeta je umiljata, Diana je u agoniji, ali u javnosti pokazuje kako je hrabra i neovisna, itd.

Stil pisanja lagan je i kao stvoren za opuštanje, iako je problematika knjige teška i srceparajuća. Izvadila sam bezbroj citata, koji mi mogu samo donijeti dobro u budućnosti, jer se u svakoj napisanoj i otiskanoj riječi u ovoj knjizi pokazuje ženska hrabrost, jakost, čvrstoća i odlučnost.


Ljubav svaku kuću čini domom.


IzdavačZnanje
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica408
Godina izdavanja2023.

Naruči knjigu

https://znanje.hr/product/diana-kraljica-srca/431525


Prijavi se na Knjiški recenzeRAJ Newsletter!


PREPORUČUJEM