Email

ella.hasel17@gmail.com


O autoru

Rođena je 1956. god u Splitu. Završila je Srednju ekonomsku školu u Splitu i radila kao računovođa i tajnica u nekoliko splitskih poduzeća. Od 2004., nakon prekida radnog odnosa, u ciklusima boravi u Hrvatskoj, Kanadi i na Bahamima.  U tom periodu počela je intenzivno pisati poeziju, kratke priče i pjesme za djecu. Od 2010. ponovo je stalno nastanjena u Splitu i 2012. u zreloj životnoj dobi izdaje zbirku poezije kao svoj prvijenac. Učesnica je brojnih poetskih događanja i festivala u Hrvatskoj i državama
bivše Jugoslavije, a pjesme su joj prevođene na slovenski, makedonski, engleski, bugarski i rumunjski jezik. Član je Hrvatskog književnog društva, Rijeka, Udruge Frikk, Zagreb i ULKU „Vlaho Bukovac“, Split. Počasni je član Društva nezavisnih književnika Bugarske.


Osobno mišljenje

Kako bi rekao recenzent Enes Kišević svjetlice su žive, ali nevidljive su. Njih na nebu nema, one se nalaze u našim rukama. Stoga možemo pretpostaviti kako je ruka Anđelke Korčulanić bila puna svjetlica, čim je napisala ovu predivnu zbirku poezije. Knjiga se sastoji od 7 poglavlja, s desetak pjesama u svakom. U pjesmama možete čitati o svemu; godišnjim dobima, ponosnoj Hrvatici i Dalmatinki, moru, svakidašnjim pojavama te vjeri.

Potrudila sam se svaki dan pročitati jednu do dvije pjesme, koje su bile dovoljne da me zadovolje za cijeli dan, te zaokupe moje misli pročitanim. Nakon svake bi se dalo raspravljati o napisanome, što je veliki plus! Kada sam pisala ispit iz Hrvatskog jezika, gdje sam morala analizirati poneke pjesme, Nazorove naravno, uzela sam ovu zbirku poezije i vježbala na njima. Pjesme su gotovo opipljive, stilska izražajna sredstva dovoljno izražena, kako bi se postigao privid stvarnosti.

Talentirana splitska pjesnikinja želi svima dokazati kako postoji u njima pjesničkog duha! Hvala zbirci poezije na pomoći i ispunjenim danima! Hvala Anđelki na pisanju Svjetlica i poklonjenoj knjizi! Hvala svim pjesnicima što nama, čitateljima, uljepšavaju ovaj svijet i daju boju istome!


IzdavačDruštvo za promicanje kulture ,,KVAKA”
Uveztvrdi
Jezikhrvatski
Broj stranica155
Godina izdavanja2020.

PREPORUČUJEM