Email

ella.hasel17@gmail.com


Sigurno je danas teže biti muškarac, pomisli; kad svi očekuju zagrljaj.

Sinopsis

„Čovjek koji je dvaput umro“ donosi nove avanture Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom! Riješivši već jedan slučaj, Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim raduju se zasluženom odmoru u svojem umirovljeničkom domu, no zaboravljaju da za istinske istražitelje nema odmora. Tek što su odahnuli, Elizabethin bivši suprug neočekivano se pojavljuje i traži njenu pomoć jer je suočen sa optužbama da je ukrao dijamante vrijedne milijune dolara. Da stvar bude još gora, pojavljuje se i prvi leš, koji primora naš kvartet istražitelja da se suoče sa nemilosrdnim ubojicom kojemu ni jedan zločin nije stran. „Čovjek koji je dvaput umro“ genijalan je povratak Richarda Osmana koji nam donosi novu avanturu naših omiljenih umirovljenika, prepunu akciju, prepoznatljivog humora i životne mudrosti.


Osveta nije pravocrtno putovanje, već krug. Osveta je granata koja eksplodira dok ste još u blizini i ne možete izbjeći šrapnele.

Sudbina prije ili kasnije pronađe put do svakoga od nas. Što je tu je, nema se smisla duriti – svatko dobije život kakav zaslužuje.

O autoru

Richard Thomas Osman engleski je televizijski voditelj, producent, romanopisac i komičar. Tvorac je i bivši suvoditelj BBC One televizijskog kviza Pointless. Vodio je kvizove BBC Two Two Tribes i Richard Osman’s House of Games te je bio kapetan tima u humorističnim emisijama Insert Name Here i The Fake News Show.


Ljudi dolaze i odlaze, dolaze i odlaze. Znaju da će ovdje dočekati smrt, pa žive slobodnije. Oni se kreću polako, ali vrijeme juri. Bogdan voli biti okružen starcima. Svi će oni umrijeti, ali umrijet ćemo i mi ostali. Svi ćemo nestati u trenu i ne preostaje nam ništa drugo nego da, dok čekamo smrt, živimo. Da radimo nered, igramo šah, što god nam drago.

Osobno mišljenje

Nakon pročitanog Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom prošloga ljeta, ovo ljeto sam pročitala drugi nastavak – Čovjek koji je dvaput umro. Kada smo već kod naslova, evo jedna zanimljivost; pod ,,dvaput umro” se misli na ljude s demencijom, koji preminu prvi put kada obole i izgube pojam o vremenu i ljudima, te drugi put kada zaista napuste ovaj svijet.

Iako sam mlada i čeka me mnogo izazova u životu, jedva čekam u mirovinu! Zbunila vas je ova izjava, zar ne? Sanjarim o prekrasnom umirovljeničkom domu s još ljepšim krajolikom i ljudima, po mogućnosti u Engleskoj… Zvuči idilično čak i vama – priznajte! Uglavnom, ova knjiga svakako potpomaže u mojem sanjarenju, a svakako da ga je i potaknula. Predivno četvero prijatelja četvrtkom se sastaju u sobi za slagalice i rješavanju neriješena ubojstva. Niti jedno im ne predstavlja izazov jer je s njima Elizabeth, bivša špijunka u MI-5.

U ovoj knjizi Ron, Ibrahim, Elizabeth i Joyce će se pokušati obogatiti za dvadeset milijuna funti, a jesu li to uspjeli; samo je jedan način da saznate… Ugodno raspoloženje u knjizi i happy end nikome ne škode, stoga pročitajte ovu knjigu i odmorite svoj mozak, dušu i tijelo! 


Što ako se pretvara da uživa u životu i onda shvati da doista i uživa?

IzdavačEgmont
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica328
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM