Email

ella.hasel17@gmail.com


Fridrik Backman svojim nas maestralnim stilom pisanja od prve rečenice uvlači u priču koju je teško ispustiti iz ruku. Svi oni koji su pročitali njegov „Medvedgrad“ i „Mi protiv vas“ točno će znati o čemu govorim. Dirljiva priča o dva grada, prvim ljubavima, drugim prilikama i posljednjim pozdravima!


Naučili su ih da se čovjek može svađati oko bilo čega, ali kada je riječ o nečemu uistinu važnom, ljudi se moraju držati zajedno, jer sam pojedinac ovdje nema šanse.


Ramonina smrt, Mayin i Benjijev povratak u rodni grad, oluja koja nakon što sve pohara dodatno narušava rivalstvo između Medvedgrada i Heda, trenutak spajanja klubova u jedan ili pak gašenje oba i pokretanje nekog trećeg?! Mogu li očevi biti oni kod kojih će prevladati razum ili je hokej ipak uvijek na prvom mjestu?! Hoće li uspjeti spasiti svoj klub, što je sve potrebno žrtvovati?! Čiju ljubav, čije prijateljstvo, čiji život?! Ili je pak snaga ljubavi i prijateljstva toliko jaka da nadvlada sve i osigura pobjedu?!


Tako je to sa sinovima koji su imali loše očeve. Ili budete jednako loši prema vlastitoj djeci ili budete jebeno dobri. Ali da tebe tvoj otac, koji je bio očajan, nije uspio učiniti ni mrvicu lošim tatom, to je meni nepojmljivo.


Nasilje nikada nije daleko od gradova koji žive i dišu za sport. Na ovaj ili onaj način, sve je s njime povezano. A tako i svi međusobno. No pojedina djela ostavljaju neizbrisiv trag, a neke smrti nenadoknadive praznine… Treći je ovo nastavak Backmanovog serijala i iskrena preporuka za čitanje svima. Broj stranica vas ne treba uplašiti, čak dapače – potaknuti vas na čitanje u ovim hladnim zimskim danima, jer ovaj je roman upravo ono što vam treba!


Što je život doli trenuci? Što je smijeh doli jedna mala pobjeda nad tugom? Jedna jedina sekunda, samo jedna jedina, kad unutra, u nama, nije sve uništeno.


IzdavačFokusNaHit!
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica664
Godina izdavanja2023.
PrevoditeljMaja Bitunjac

Naruči knjigu ovdje


Moglo bi te zanimati…

PREPORUČUJEM