Email

ella.hasel17@gmail.com


Mama često govori da je bitka izgubljena onog trenutka kad u borbu uđu emocije. Nikad se više nisam molila da moja led-ledeni majka ima pravo.


Ako Xaden Riorson nije muški lik u kojega će se zaljubiti svaka čitateljica, a Violet Sorrengail ženski lik u koju će se zaljubiti svaki čitatelj – onda stvarno ne znam u kojoj knjizi možete pronaći bolji spoj ljubavi i mržnje, strasti i prkosa! Četvrto krilo oduševilo je svakog čitatelja, stoga će zasigurno i Vas!

Imam jednu manu. Dobro, imam ih možda malo više, ali jedna je u ovoj situaciji ključna. Nestrpljiva. Čim je Fokus objavio kako je Četvrto krilo prevedeno te se nalazi u pretprodaji, znala sam da ju odmah moram imati na svojoj polici. Nije postojao niti jedan strani bookblog koji sam pratila, a da nije objavio naslovnicu Fourth Wing-a i 5 zvjezdica u nju. Dakle, svima se sviđa? Što je to toliko posebno u ovoj knjizi? – pitala sam se svakom recenzijom i nestrpljivo čekala prijevod. Toliko sam bila nestrpljiva (okej, možda malo i pohlepna – priznajem!) kada sam naručila knjigu, a nisam ni pogledala sinopsis! (čitaj: počela sam čitati knjigu, bez da znam o čemu se radi 🙂 ) Nisam pročitala niti jednu negativnu recenziju, stoga nije bilo razloga za sumnju…


Proučavajte povijest ako vas zanimaju odgovori.


Nakon prvih nekoliko pročitanih stranica odložim knjigu i zagledam se kroz prozor. Wait, what?! Ovo je fantasy? Pa, kako to nisam ranije vidjela!? Kako ću ja ovo pročitati!? Kako da pohvatam sve te zmajeve, letače i izmišljene svjetove?! – bili su moji prvi dojmovi o ovoj knjizi, ali sva sreća (evo da ne bude da si samo mane nabrajam) da sam tvrdoglava kao mazga, stoga kažem samoj sebi – Ella, ti ćeš ovu knjigu pročitati kako znaš i umiješ! I zaista, knjigu sam progutala u tjedan dana, uzevši u obzir količinu obaveza koje sam imala, zaokružiti ćemo – u jako brzom periodu! 🙂 Moram priznati kako mi je prvih 150 stranica išlo poprilično sporo, htjela sam nekoliko puta odustati, ali nakon što počne sporedna radnja – enemies-to-lovers ljubavna priča, knjiga me potpuno zaokupi!


Za istinu malo kad treba trud, govorio je moj tata. (…) Laži su utješne. Istina boli.


Ako ovo nisu jedne od najboljih spicy scena koje sam ja u dosadašnjem čitalačkom iskustvu pročitala, onda stvarno ne znam koje su… Ako ovaj Xaden nije jedan od najseksipilnijih muških likova u knjigama koje sam dosada pročitala, onda stvarno ne znam koji je… (okej, imam jednog na umu i visoko mu kotira, ali to ćemo sada zanemariti) I, ako ovo nije PRVI FANTASY ROMAN KOJI SE MENI ISKRENO SVIDIO, onda stvarno ne znam koji bi to drugi mogao biti…

Iskrena je ovo preporuka za sve vas koji ne volite čitati fantasy i mislite kako se ne pronalazite u tome žanru. Baš tako sam se i ja osjećala pri samome početku čitanja ove knjige, i evo gdje me to dovelo – do pozitivne recenzije za fantasy roman, s elementima ljubića! Ali, u ovoj knjizi će zasigurno posebno uživati i ljubitelji ovoga žanra, s obzirom kako odlične opise nadnaravnih elemenata ima. Ma, tko se još ne bi radovao Iron Flameu, drugome dijelu Fourth Winga, da čujem!?


Što god da stvoriš u umu ti je stvarno.


IzdavačFokusNaHit!
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica548
Godina izdavanja2023.
PrevoditeljAnja Franjić

Naruči knjigu ovdje


Moglo bi te zanimati…

PREPORUČUJEM