Email

ella.hasel17@gmail.com


O autoru

dr. sc. Carla Naumburg klinička je socijalna radnica, autorica i majka. Dosad je objavila pet knjiga, uključujući međunarodni bestseler Kako prestati šiziti zbog djece (i na djecu). Autorica je brojnih članaka objavljenih u The New York Timesu, The Washington Postu, The Huffington Postu, kao i za internetski portal CNN-a i mnoge druge. Živi u okolici Bostona sa suprugom i dvije kćeri.


Ne morate biti savršen roditelj da biste bili dobar roditelj… I niste vi krivi što šizite, ali apsolutno je na vama da smanjite šanse da ćete opet pošiziti i da ostanete smireni što češće možete.


Osobno mišljenje

Knjiga Kako prestati šiziti zbog djece (i na djecu) objašnjava zašto vrlo često gubimo živce u odnosima s vlastitom djecom, ali nudi provjerene metode i savjete kako ublažiti svakodnevni roditeljski stres i povećati strpljenje, čak i u najizazovnijim obiteljskim situacijama. Iako sam prije samog čitanja bila vrlo skeptična mogu reći kako me knjiga ugodno iznenadila. Možda i zato što je pisana sasvim jednostavnim jezikom, lako razumljivim svim čitateljima te navodi i konkretne primjere u kojim se, nerijetko, i sami prepoznajemo.

Osim što se oslanja na najnovije znanstvene spoznaje, pisana je toplo i duhovito, te što je najvažnije iz perspektive vlastitog iskustva roditelja koji zna o čemu piše i koji je sve situacije o kojima progovara sam doživio i na svojoj koži osjetio. Knjiga je uradak kliničke socijalne radnice Carle Naumburg te nastoji pomoći roditeljima stvoriti novi odnos s djecom i uspostaviti smirenu obiteljsku dinamiku.


Jeste li ikada pošizili na svoje dijete? Ako jeste, definitivno niste jedini. Roditeljstvo je stresno, djeca znaju biti nepredvidiva, nerazumna i naporna, a vi ste samo ljudsko biće.


IzdavačStilus
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica197
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM