Email

ella.hasel17@gmail.com


O autoru

Khaled Hosseini jedan je od najprodavanijih američkih pisaca u 21. stoljeću, a osim po književnim biserima ostat će zapamćen i po humanitarnom radu koji je ostvario kroz svoju fondaciju spašavanjem i utjecanjem na živote nebrojenih ljudi zarobljenih u vihoru ratnih razaranja, korupcije i nasilja. Hosseini je 2006. imenovan za ambasadora dobre volje UNHCR-a.


Osobno mišljenje

Izuzetna priča o prijateljstvu dvaju dječaka, Amira i Hasana, nepismenog afganistanskog dječaka koji ima nevjerojatnu sposobnost predvidjeti gdje će sletjeti papirnati zmaj.

Iako su iz različitih staleža i klasa, toliko različitih, a toliko sličnih, uspIjeva li njihovo prijateljstvo nadmašiti sve te granice ili ipak ne?! S odmakom od 38 godina Amir priča o svojem životnom putu koji vodi od djetinjstva u Kabulu do Pešavara u Pakistanu, te potom do San Francisca. Paraleno uz priču o dječačkom prijateljstvu koje razara strah, ljubomora i okrutnost koja nadmašuje čak i onu političku, teče priča o modernom Afganistanu, nevjerojatno nesretnoj zemlji koju je načela sovjetska okupacija, a potom dokrajčio talibanski režim. Amirov osjećaj krivice koji ga proganja kad god se sjeti svojeg razorenog grada postaje nepodnošljiv, i kad se vrati da bi okaljao svoj grijeh i ispravio nepravdu koja ga sve te godine proganja saznaje pravu istinu o svom životu i Hasanovu ulogu u njemu. spasio Hasanovo siroče, razvija se zaplet koji opčinja i napetošću i osjećajnošću.

Mogu li tajne ostati skrivene, može li se s nečistom savješću mirno živjeti, mogu li se grijesi i pogreške oprostiti i zaboraviti?!


Dječak koji se ne zauzima za sebe postaje muškarac koji se ne može ničemu suprotstaviti!


IzdavačVorto Palabra
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica290
Godina izdavanja2021.

PREPORUČUJEM