Email

ella.hasel17@gmail.com


Na današnji dan, zadnjih par godina, uvijek sam posebno potištena. Ovaj datum, nakon mnogih knjiga pročitanih na ovu temu, urezao mi se u pamćenje, uvukao pod kožu. Knjiga, koju vam danas predstavljam, a nije toliko poznata, odnosno prepoznata na društvenim mrežama je Sve o Anne Frank.

Tko je izdano Anne Frank? Je li ukućanima u Skrovištu bilo dosadno? Zašto je Hitler mrzio Židove? – samo su neka od pitanja na koja možemo dobiti odgovor u ovoj knjizi, koja se temelji na dnevniku same Anne, iskazima svjedoka i rezultatima istraživanja. Kroz mnoge slikovne priloge i pisane materijale donosi mnoštvo dosad neobjavljenih povijesnih činjenica. Paralelno s pričom, Anne nam svojim dnevnikom daje i brojna objašnjenja povijesnih pojmova, događaja i poznatih ličnosti toga vremena.



Stranice ove knjige krase ,,podstranice”, nudeći odgovore na pitanja, koje smo si svi barem jedno postavili kada smo učili ili proučavali holokaust: zašto je kukasti križ simbol nacizma, o čemu se govori u knjizi Mein Kampf, kako su raspoznavali Židove na ulicama itd. Čitajući ćemo lako kronološki povezati događaje, ustvrditi uzroke i posljedice istih te upoznati spisateljicu najprodavanijeg dnevnika na svijetu! Iako ova knjiga nudi mnoštvo informacija, naravno kako o Anni Frank ne možemo saznati baš sve iz samo jedne knjige.

Ne zaboravimo da Anne Frank nije jedina žrtva holokausta. Niti su jedine žrtve one koje se opisuju u knjigama. Prema Hrvatskoj enciklopediji, holokaustom se smatra sustavno uništenje Židova i drugih nearijevskih naroda u razdoblju nacizma, a tih je žrtava oko šest milijuna. Stoga se na današnji dan sjećamo svih njih, njihove muke i smrti.


IzdavačLjevak
Uveztvrdi
Jezikhrvatski
Broj stranica40
Godina izdavanja2021.

PREPORUČUJEM