Email

ella.hasel17@gmail.com


Pokazalo se da kada izgubiš sposobnost rađati djecu ujedno ne izgubiš i majčinski instinkt.


Zlo mjesto pročitala sam u dva dana i jednome dahu, a već ga sada uvrštavam popis jedne od najboljih knjiga pročitanih u 2024. godini, jer znam da će rijetko koja knjiga moći nadmašiti ovu!

U knjizi Zlo mjesto, Minke Kent, pratimo dvije paralelne radnje. Suživot, ili je bolje reći preživljavanje, sestara u kolibici. U šumi. Same, odbačene od svijeta i civilizacije, svakoga se dana boreći za malo hrane i vode. I, priču o Nicholette – bogatoj, udanoj i gotovo savršenoj ženi, koja ima sve samo ne dijete. A toliko ga silno želi. Pri tome misli da ju muž vara i da se njezin život raspada. Ali, kako su ove dvije priče povezane?


Očaj rađa otpornost, ali opet, zlo isto tako.


U ruci sam držala tri knjige. Dvije su imale tamne i mračne naslovnice, pretpostavljala sam kako su to kriminalistički romani, a ova naslovnica je bila tako živa i lijepa. Obojana. Mislila sam, ne čitajući sinopsis, kako ću nju prvu uzeti na čitanje i zaista jesam. Krenula sam jednoga jutra i dovršila u predvečer, dan kasnije, pa bez problema mogu reći kako sam knjigu pročitala u jednome dahu! Ali, ona se jednostavno ne može drukčije niti pročitati, svako poglavlje je toliko zanimljivo i ne postoji niti jedan trenutak u knjizi u kojemu se nešto ne događa, ne mijenja i gdje radnja nije dinamična. Roman ne možete ispustiti iz ruku, jer su vam konstantno upitnici nad glavom i pitanja se toliko brzo vrzmaju, da ih morate otkriti u jednome sjedenju i čitanju ove književne senzacije!


Čudno je kako prestanemo cijeniti sitnice što smo više u njihovoj blizini, kao da time što ih imamo stalno pred očima postanemo fizički nesposobni vidjeti ih.


Jedna je ovo od rijetkih knjiga koje niti u jednome trenutku nisu dosadne. Radnja na početku knjige ide in medias res (u središte radnje) i samim time nemate niti sekunde predaha. Za sve one koji žele pročitati dobru i kvalitetno napisanu knjigu u jednome danu ili vikendu, a da vas zabavi i zainteresira – ovo je naslov koji trebate potražiti u knjižnici ili knjižari pri sljedećem posjetu, jer vjerujem da nećete požaliti!


Čovjeku ne treba sprovod da bi bio stavljen na počinak.


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica262
Godina izdavanja2024.
PrevoditeljDijana Štambak

Naruči knjigu odmah

PREPORUČUJEM