Email

ella.hasel17@gmail.com


Putovanja su me mnogočemu poučila. Kad sam bio mlađi, opterećivao sam se time što sam uvijek bio drugačiji od drugih. Osjećao sam kao da se nigdje ne uklapam, da nikamo ne pripadam…


Frances je studentica, šutljiva i povučena, koja nakon neočekivanog i traumatičnog prekida odlučuje iskusiti nešto novo i potpuno izvan svojih okvira te odlazi na jug Francuske u  nadi kako će joj promjena sredine i volonterski rad u zamjenu za hranu i smještaj na farmi Noa Noa pomoći da shvati što želi od života. Tamo upoznaje vlasnika farme, starijeg, ali šarmantnog i tajanstvenog Paula, njegove prijatelje i njihov opušten i ležeran način života.

Usprkos svim unutarnjim znakovima i instinktima Frances se upušta u vezu s Paulom, a njihov odnos je naizgled divan i bajkovit. Paul je u početku strpljiv, brižan i zavodljiv. Frances, iako osjeća kako možda nije sve kako se čini, kreće s njim na putovanje idiličnim krajolikom tijekom kojeg će se njezin svijet okrenuti naopačke. Saznat će stvari o njemu o kojima nije niti sanjala i razočarati se svojom naivnošću i bezrezervnim vjerovanjem u ljude. Sva sreća ostat će dovoljno pribrana da na vrijeme poduzme korake koje naizgled nije uvijek lako načiniti.


Do skupljam mrvice u tanjur, u želucu mi se zgrušava stara strepnja. Odlazak sada znači da se u Cazeaux vražćam kao Paulova djevojka. Javi mi se spoznaja, kao kamen neprobavljiva, da Cazeaux više nikada neće biti kao prije, kao kad sam tek došla, prije nego što se dogodilo sve ovo s Paulom…



Romanom Paul Daisy Lafrage piše suvremenu priču o mladoj ženi koja pokušava pronaći svoj glas i postaviti vlastite granice u svijetu koji je istovremeno pun mogućnosti, ali i opasnosti. Duboko misaona priča koju nije jednostavno shvatiti na prvu, već treba malo dublje zagrebati kako bi nam njezina poruka u potpunosti postala shvatljiva. Tema o kojoj se vrlo rijetko, s rukavicama progovara, a trebalo bi joj posvetiti više pažnje jer ni sami česato nismo svjesni kolikim smo sličnim situacijama svakodnevno okruženi.

Psihološki roman, suptilno i vješto ispripovijedan u prvom licu, uvjerljivo secira ranjivost i sumnje glavne junakinje i postavlja nam pitanje: kako prepoznati predatora i nasilnički odnos prije nego što bude prekasno i smijemo li ikada opravdati takvo nedopustivo ponašanje?


IzdavačFraktura
Uveztvrdi s omotom
Jezikhrvatski
Broj stranica272
Godina izdavanja2024.
PrevoditeljMarina Veverec

Naruči knjigu odmah!

https://fraktura.hr/paul.html

PREPORUČUJEM