Email

ella.hasel17@gmail.com


Znanje je najbolje oružje protiv straha.


Posljednja knjižara u Londonu roman je, radnjom smješten u razdoblje Drugoga svjetskoga rata. Grace, mlada djevojka koja ne voli čitati, posao pronalazi u jednoj zastarjeloj knjižari, čiji je vlasnik zatvoren i hladan starac. Kako će se Grace izboriti s čitanjem, hoće li ga zavoljeti, što će biti s knjižarom kada Nijemci počnu bombardirati London i kakav je bilo živjeti u jednoj od najvećih europskih metropola tijekom rata – saznajte čitanjem ove književne senzacije!


Riječ po riječ, stranica za stranicom, našla se na mjestu gdje nije bila, hodajući koracima nepoznate osobe.


Knjigu sam pročitala u samo nekoliko dana, jer je tekst toliko prozračan i lagan, bez obzira na njegovu temu. Prekrasan je bio osjećaj čitati jer ste mogli letjeti tekstom, razumjeti likove i opustiti se. Svidjelo mi se kako spisateljica koristi relevantne događaje, koji su potresli Londonce za vrijeme rata. Upoznaje nas i s njihovim mentalitetom i načinom razmišljanja, kada su nastupile vladine restrikcije. Kroz razne likove u ovoj knjizi saznajemo kako su se pojedine generacije osjećale, kako je izgubiti bližnjega i živjeti okružen vriskovima i prodornim zvukovima bombi.


Knjige nas spajaju. Ljubav prema pričama i pustolovinama sjajna je za odvraćanje misli u ovo ratno doba. Podsjećaju nas da ne gubimo nadu.


Tijekom čitanja, bavila sam se mišlju koliko je zapravo važno u životu raditi ono što voliš; kako odabrati zvanje; odabere li ono tebe? Mogu li jednostavno pobjeći u Italiju, Francusku ili Englesku te otvoriti knjižaru u kojoj se prodaju klasici, kupce ponuditi kavom i svaki dan si osigurati zalihu svježega cvijeća? Posljednju knjižaru u Londonu nećete lako zaboraviti, ponudit će vam mnoge odgovore na pitanja, a jedan je i od rijetkih romana koji opisuje život knjižara za vrijeme ratnih opasnosti. Dugo nisam čitala romane ove tematike i baš sam sretna što sam se vratila istome ovim romanom. KDS je izdanje, pa će vam upotpuni vožnju gradskim prijevozom ili, iskreno se nadam, skorim čitanjem na plaži!


Nemojte se ispričavati za ono što osjećate.


IzdavačZnanje
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica288
Godina izdavanja2022.

Naruči knjigu

https://znanje.hr/product/posljednja-knjizara-u-londonu/425019

PREPORUČUJEM