Email

ella.hasel17@gmail.com


Zaljubljivanje zahtijeva skok u nepoznato. Ali, ljudi skaču samo zato što ne znaju kako izgleda tlo. Vjeruju da će se blago prizemljiti. Da je tlo prekriveno mekim stvarima – perjem, jastucima, pahuljastim dekicama za bebe, najčupavijim čupavcima. Ali ja sam vidjela tlo. Prekriveno je smrtonosnim šiljcima izrađenim od kostiju drugih skakača. Pad se uopće ne može preživjeti.


Jedna je ovo od knjiga koja se aktivno bavi ljubavlju, njezinom samom definicijom i svrhom egzistencije. U momentima me podsjećala i na Svjetla juga, Nine George, jer nas ljudske sposobnosti, poput ljubavi, uče pravim životnim vrijednostima te na koji način trebamo ispuniti njihov potpuni potencijal. U ovome romanu, protagonistica Evie, može ”vidjeti” prošlost, sadašnjost i budućnost para, u trenutku njihova poljupca. Zbog tragično okončanih ljubavi, pokušava ne vjerovati u nju, ali neće se lako oduprijeti porivu, nakon što upozna X.-a.


Može ti nedostajati budućnost i s ljudima koji su još uvijek živi.


Ako vjerujete u horoskop, ova će vam rečenica biti dovoljna. Rak sam u znaku, a riba u podznaku. (čitaj: dva najplačljivija i najemotivnija znaka u povijesti horoskopskih znakova) Kada sam započinjala ovu knjigu, napisala sam Ivani, voditeljici marketinga u Znanju, kako se iskreno nadam da će mi knjiga pomoći s čitateljskom blokadom. I to je trebala biti njezina jedina uloga u mojemu životu. Ispunila ju je, (s neizbježnim ,,ali”) ali mi se uvukla pod kožu. Zaželjela sam da traje beskonačno, da slova na papiru imaju budućnost, da ljubavna priča kojoj, kao čitatelj, svjedočim – traje vječno. 


Mislim da je bol dokaz dobro proživljena života punog ljubavi.


Na sredini knjige, kada sam vidjela u kojemu smjeru ide, rekla sam si – Ella, na ovu knjigu nećeš plakati! Dovršavajući ju, u sitnim noćnim satima, što za mene nije običaj ni za ostajati budnom, a kamoli čitati, zadržavala sam suze na razne načine – grizući donju usnu, cvrkućući zubima, mahanjem ruke i kolutanjem očiju. I uspjela sam! Ovoga puta bez ,,ali”.

Nikada ne bih prema opisu ove knjige rekla kako će tako završiti. Ali, to i jest bit knjiga – iznenaditi nas nebrojeno puta! Ova knjiga je to zaista i uspjela!


Nije važno što ljubav jednom završava. Važno je samo da ljubavi ima.


IzdavačZnanje
Uveztvrdi
Jezikhrvatski
Broj stranica264
Godina izdavanja2022.

Kupi knjigu

https://znanje.hr/product/plesni-koraci/424281

PREPORUČUJEM