Email

ella.hasel17@gmail.com


Ponekad tišina znači više od riječi.


Kada sam dobila nekoliko Mozaikovih knjiga na kućnu adresu, fotografirala sam ih i pitala – koju biste vi knjigu željeli prvu pročitati? Apsolutna pobjednica bila je Tess Gerritsen i njezina nova knjiga Znam tajnu! Iako sam ja prvo planirala pročitati Vatrozid, zanimalo me što to ljudi vide u Tessinim knjigama?! Dotada nisam pročitala niti jednu njezinu.

Čitala sam puno kriminalističkih knjiga i trilera, zapisala sam najmaštovitija ubojstva, poput onoga usisavačem, a ubojstva iz ove knjige svakako će se pronaći na tome popisu. Naime, serijski ubojica žrtve ubija na isti način kako su skončali najveći kršćanski mučenici – s trima strijelama u prsima, s izvađenim očima, u požaru…

Tko je ubojica, kakva je njegova poveznica sa žrtvama ubojstva, ima li to veze sa zajedničkom prošlošću ili od početka sumnjamo na nevinu osobu? – saznajte čitanjem!


Upoznali smo se na fakultetu, gdje smo naučili da najmoćnije priče izviru iz najbolnijih trenutaka u životu.


Entuzijastično sam krenula čitati, zbog mnogih pohvala na Tessin račun. Prvih stotinjak stranica radnja je izuzetno napeta, u tome dijelu pročitat ćete, gotovo opipljive, opise s mjesta zločina, u kojima je spisateljica vrlo vješta. Klupko tajni uskoro će se početi rasplitati. Kada detektivi u knjigama otkriju barem jedan novi trag, pronađu poveznicu ili barem jednu osobu, koja je potencijalno umiješana u zločin – knjiga dobije posebnu notu i zainteresira me. S ovom knjigom je bilo obrnuto! Što su naši detektivi imali više tragova, to me je manje zanimala… Imala sam osjećaj kao da je radnja monotonija i da nema više ničega zanimljivoga, nakon što sam pročitala scene ubojstva.


Čudovišta dolaze u svim oblicima i veličinama, a najopasnija su bila ona na koja nikada ne biste posumnjali, ona kojima biste iskazali povjerenje.


Nakon dvjestote stranice išlo mi je sve sporije, pa u jednome sjedenju nisam mogla pročitati više od dvadesetak stranica, te sam naposljetku i odustala od čitanja, oko 240. stranice. Nisam saznala tko je ubojica, niti znam kakav je bio rasplet priče.

Možda nije najbolje da ja sudim o ovoj knjizi, budući da mi je ovo prvi Tessin roman, pa me zanima što kažete vi koji ste pročitali prijašnje, a i ovaj roman – je li se Tess pogoršala ili meni jednostavno ne odgovara njezin stil pisanja?


Svako razumno stvorenje traži neku prednost. Sve činimo zbog vlastitih interesa.


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica308
Godina izdavanja2023.

Kupi knjigu

PREPORUČUJEM