Email

ella.hasel17@gmail.com


Sve je izmišljeno, ako čovjek stvarno o tome razmisli.


Savršen cosy crime koji oduševljava čitatelje diljem svijeta dobio je i svoj treći nastavak!

Metak koji je promašio, treći po redu roman Richarda Osmana, nastavak je popularnog serijala o Elizabeth, Ronu, Ibrahimu i Joyce – članovima Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom. U ovome nastavku, čitatelji imaju priliku upoznati lika iz Elizabethine prošlosti, koji će im donijeti niz nevolja. Ali, naša četvorka nas neće razočarati ni ovaj put – naravno da će pronaći način kako da ‘okrenu vodu na svoj mlin’.


Ljudi ti uvijek pokušavaju nešto reći, a ti im to samo moraš dopustiti.



Osmanov stil pisanja zaista je zarazan. Toliko jednostavne rečenice koje, i onaj koji ne voli knjige, može razumjeti i nesumnjivo se zaljubiti u dobro okarakterizirane likove i još bolje osmišljenu radnju. Zapleta, raspleta, novih informacija, sumnjivih dokaza, ni ovome nastavku ne nedostaje, stoga možemo reći kako si je Osman još jednom utvrdio mjesto na književnoj sceni, ne samo Hrvatske, već i cijeloga svijeta.

Razlika između ove knjige i prethodne dvije (Čovjek koji je umro dvaput i Klub istražitelja ubojstava četvrtkom) jest, ne samo u radnji i pojedinim likovima, već i u kvaliteti. Kao i u gotovo svim serijalima knjiga, nastavcima filmova i sezona serija, gubi se šarm nastavkom. Bez razmišljanja mogu reći kako mi je omiljena knjiga prva, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom, a najmanje draga (iako još uvijek ima časno mjesto na mojoj polici), posljednji dio – Metak koji je promašio. Kada god me netko pita, koji lagani krimić preporučujem za ljetne dane, vičem – sve knjige iz pera Richarda Osmana!


Ljudska se bića ne mogu popraviti. Nismo kosilice.


IzdavačEgmont (Puls)
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica328
Godina izdavanja2023.

Naruči knjigu

https://shop.egmont.hr/proizvod/metak-koji-je-promasio/


Pretplati se na Newsletter i prvi saznaj sve informacije iz knjiškog svijeta!

PREPORUČUJEM