Email

ella.hasel17@gmail.com


Nemam pojma jesi li dovoljno dobra. Važno je samo je li tvoj motiv da se baviš znanošću dovoljno dobar.


Studentica treće godine doktorskog studija biologije Olive vjeruje u znanost, a ne u nešto što se uopće ne može kontrolirati, primjerice ljubav. Zahvaljujući svojoj prijateljici Anh, iznenada mora odglumiti da je u vezi, a u toj nezgodnoj situaciji brže-bolje poljubi prvog muškarca koji joj se nađe na putu. No taj poljubac ne samo da pokreće lanac iracionalnih osjećaja, nego se pokaže da je tip kojega je poljubila glavom i bradom mlada profesorska zvijezda dr. Adam Carlsen – i totalni kreten. A onda još taj najveći tiranin na cijelome Stanfordu pristane glumiti njezina dečka!


Nosi se samopouzdanjem osrednjeg muškarca. I više od toga, ako je to uopće moguće. Jer ništa u vezi s tobom nije osrednje.


Knjiga je ovo koju sam čitala za razbibrigu na praznicima i zaista me opustila! Toliko je jednostavna, smiješna, pisana nekim svojim ,,posebnim” jezikom i s bezbroj šala na račun znanosti, jer je i sama spisateljica znanstvenica. Mislim kako ima premalo vrućih  scena, a previše odugovlačenja s radnjom. Adam Carlsen pravi je romantičar, pod krinkom hladne i zatvorene osobe, a naša draga i nestašna Olive nasmijava čitatelje prpošnim karakterom. Možda više tinejdžerski roman, koji bi vam mogao upotpuniti poslijepodne. Lagana je, brzo se čita, a jednako tako i zaboravlja. Mislim kako nije jedna od onih knjiga koje bi vam zapečatile godinu i ostavile trag na vama.


Svaki se put i na posve neočekivan način uz njega osjeća kao da je ne osuđuje. Kao da nije sama.


IzdavačSonatina naklada
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica368
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM