Email

ella.hasel17@gmail.com


O autoru

Asha Lemmie  autorica je bestselera New York Timesa Pedeset riječi za kišu. Nakon što je diplomirala englesku književnost i kreativno pisanje na Sveučilištu u Bostonu, preselila se u New York gdje je radila u izdavaštvu. Asha piše povijesnu fikciju koja se fokusira na oživljavanje jedinstvenih perspektiva. Život obično provodi između New Yorka, Londona i Kyota.


Osobno mišljenje

Kyoto 1948., plavi automobil parkiran pred plemićkom vilom, očajna majka koja ostavlja djevojčicu prisiljenu obećati da će zauvijek biti poslušna. Ostatak života ta ista djevojčica samu će sebe spašavati tako što će uvijek iznova to obećanje kršiti.

Koliko ti trenutak i mjesto na kojemu si rođen mogu odrediti život?! Sudbina zapečaćena okolnostima na koje nisi i nećeš moći utjecati! Poštivanje pravila, život bez života, snaga bratske ljubavi, žrtva, praštanje i bezuvjetna ljubav prema obitelji samo su neki od opisa ovog krajnje emotivnog romana. Istovremeno toliko teška priča koja tjera suze na oči, a koliko god ti teško bilo nastavljaš okretati stranicu za stranicom jer ju je teško ispustiti iz ruku! Iako me kraj prvotno razočarao jer sam željela nešto sasvim drugo za Nori, nakon dužeg promišljanja uvidjela sam kako i nije moglo drugačije završiti, neke se stvari ne mogu izbjeći, pogotovo ako si dosljedan sebi i putu kojim su te usmjeravali.

Svi ljubitelji „Sjećanja jedne gejše“ neće ostati razočarani ovom, nadasve, emotivnom pričom koja će mnogima otvoriti oči, ali i probuditi zahvalnost zbog činjenice da smo rođeni tu gdje smo rođeni, u nekoj sasvim drugoj kulturi i mentalitetu!


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica444
Godina izdavanja2022.

PREPORUČUJEM