Email

ella.hasel17@gmail.com


Wille, prijatelje biraš sam. Osim toga, moraš znati da možda i možeš kopati po svom nosu, ali zapamti da ne možeš kopati po prijateljevom nosu.


John Green svevremenski je autor koji osvaja čitatelje svih dobnih skupina, a svojom knjigom Will Grayson, Will Grayson mnoge je od tih čitatelja proveo kroz cijeli spektar emocija! Uz ovu ćete se knjigu dobro nasmijati, pomalo zaplakati, a najviše od svega – poželjeti da se nalazi i na filmskome platnu!

Ne znam u kojem sam točno trenutku poželjela pročitati jednu young-adult knjigu, s obzirom da ih pročitam jednom u nikad, ali drago mi je što sam nakon donošenja odluke odlučila čitati upravo Johna Greena! Svima nam je dobro poznata njegova Greška u zvijezdama zbog prekrasne ekranizacije, ali samo oni najveći fanovi (čitaj: odnedavno ja) su odlučili zaviriti i u njegove ostale naslove. I, sretni smo što jesmo! Will Grayson, Will Grayson, da, pišu se dva ista imena dvaput, zato što se u ovoj knjizi dva stranca, a ujedno vršnjaka, koji dijele isto ime i prezime, upoznaju u čikaškom s*x shopu i odjednom se njihovi životi isprepletu. (Mislim da ova knjiga ima najbolji sinopsis u svakoj knjižari, a oni koji ga pročitaju SIGURNO kupe knjigu, jer kome to ne bi bilo intrigantno?!)


Razmišljam o tome koliko toga ovisi o najboljem prijatelju. Od trenutka kad se ujutro probudiš, pa izvučeš noge iz kreveta i odmah ustaneš. Ne moraš se dovući do ruba kreveta i provjeravati je li ti tlo pod nogama sigurno. Znaš da je tu, uvijek.


Mislim da ova rečenica govori sve o mojemu dojmu o knjizi – pročitala sam je u jednome danu. Zapravo, da budem preciznija, u dva i pol’ sjedenja (išla sam po zalihe hrane i vode u petominutnim pauzama od štiva). Knjiga vas privuče na samome početku zanimljivom pričom, u koju sam se ja, vrlo vjerojatno lakše nego odrasli čitatelji, mogla uživjeti. Moram priznati jednu stvar (a ovo gledajte i kao savjet, ako još uvijek niste pročitali knjigu, a kanite), a to je da nisam odmah shvatila da pratimo priču oba Willa Graysona. Naime, jedno poglavlje je napisano ‘normalno’, s malim i velikim slovima, a sljedeće bez njih, što označava dvije različite osobe. Ne znam što sam ja mislila, ali to dakako nije bilo da su dvije različite osobe u pitanju, pa sam u trenutku kada su se njihove priče spojile u jednu, morala vraćati nazad i podsjećati se uz kojeg Willa vežem koju osobu i sl.

Stoga, ako tražite savršeno štivo za tinejdžere ili ste upravo vi tinejdžer koji je u potrazi za dobrom knjigom – vjerujem kako s ovom (ali i bilo kojom drugom Johna Greena) nikako nećete pogriješiti!


Uvijek jedno te isto. Ako vječito budeš opsjednut pitanjem zašto ti je toliko loše, nikad nećeš shvatiti koliko ti je moglo biti dobro.


IzdavačFokusNaHit!
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica288
Godina izdavanja2017.
PrevoditeljTamara Kunić

Naruči knjigu odmah

PREPORUČUJEM