Email

ella.hasel17@gmail.com


Ne znam gdje završava moja bol, a počinje njezina. Možda je naša bol vječna, možda ne nestane čak ni nakon smrti.


Teddy, roman Jasona Rekulaka, nosi zavidan naslov Goodreadsovog horora godine, zbog kojega sam imala veliki otpor pročitati ga. Toliko sam daleko dosegnula da sam javno rekla kako ga ne planiram pročitati i ni manje ni više – pogazila sam vlastitu riječ. I da bi stvar bila još veća, roman koji toliko nisam željela pročitati mi se toliko svidio, da je na odličnome putu da postane moj top-triler 2023. godine.

Da, da, dobro ste pročitali! Top triler, a ne horor! Radnja jest ‘nadrealistična’, što bi se moglo pripisati kao obilježje jednog klasičnog horora, s obzirom da se spominju duhovi, ali ostali elementi prema kojima je horor prepoznatljiv, u ovome se romanu ne pojavljuju. Sve češće na internetu čitam kako pravi zaljubljenici u horore, ovaj roman ne odobravaju kao dio toga žanra, pritom ne umanjujući njegovu vrijednost i zavidnu čitanost u svijetu. S pravom ovaj roman čitaju svi diljem svijeta, a vrlo su rijetki i oni kojima se isti nije svidio!


(…) ne znamo što naša tijela mogu izdržati dok im ne zadamo okrutne zadatke.


Zaista ne znam kako bih opisala radnju, bez da otkrijem pokoji detalj koji bi nekome mogao ‘pokvariti’ roman, jer ga je saznao prije vremena. Jedino što vam mogu obećati je bezbroj okretaja u radnji, tzv. plot twistova, koji knjigu iz stranice u stranicu čine sve boljom.

Ono što mi se svidjelo, a nije toliko česta pojava u kriminalističkim romanima, jest ljubavna i tragična nota. U ovoj knjizi otkriti će se mnoge tajne iz prošlosti, koje će poljuljati odnose među likovima, međutim bez obzira na sve – romantike, lijepih riječi i tužnih rastanaka neće nedostajati. Proći ćete kroz cijeli spektar emocija, tako što ćete u jednome trenutku htjeti  zaplakati zbog sudbine i prošlosti, a u drugome pokriti dekicom kako i vas ne bi posjetili duhovi.

Sve u svemu, ova knjiga ima moju iskrenu preporuku te se ovim putem ispričavam svima kojima nisam povjerovala da je ova knjiga savršenstvo svojega žanra.


Jedna od najtežih istina o ovisnosti je da ne možete vjerovati vlastitom mozgu. Štoviše, morate prihvatiti da vam je mozak sad najgori neprijatelj. Odvest će vas u pogrešnom smjeru, navesti da zaboravite logiku i razum, izobličiti vaša najljepša sjećanja u nemoguće fantazije.


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica366
Godina izdavanja2023.

Naruči knjigu

PREPORUČUJEM