Email

ella.hasel17@gmail.com


Nije strah ono što mu pruža pipke površinom kože. Prije je to onaj naboj kakav se može osjetiti u zraku prije oluje, onaj osjećaj bezgraničnog i užasnog potencijala.


Svidjeli su vam se Mali požari posvuda spisateljice Celeste Ng? – onda će vam se sigurno svidjeti i knjiga Naša nestala srca!

Naša nestala srca roman je američke spisateljice Celeste Ng, koja je čitatelje počastila svojim bestselerima Mali požari posvuda i Sve što vam nikad nisam rekla. Jedna je od onih autora za kojega postoje podijeljena mišljenja, nju jednostavno ili volite ili ne volite, njezine vam knjige ili odgovaraju ili ne. Ono što je kod nje zanimljivo jest da obrađuje društvene probleme, koji more sadašnjost, a korijene vuku iz (duboke) povijesti.

U knjizi Naša nestala srca, govori se o podjelama u američkom društvu među pripadnicima različitih nacija, prosvjedima, nemirima i teškome životu djece u takvome razdoblju, koja još uvijek nisu ni svjesna što se oko njih događa.


Samoća katkad i nije najlošija opcija.


Bird ili Noah, protagonist je ovoga romana i traži utjehu. Gdje god da pogleda, vidi razlike, promjene, prosvjede, a u svemu vidi i svoju majku koja je njega i njegovog oca morala napustiti. U našem dvanaestogodišnjem Birdu pronaći se mogu svi – i oni koji su proživjeli situacije poput one u kojoj se on sam nalazi, pa čak i oni koji nisu. On je oličenje hrabrosti u takvim teškim trenutcima.

Iako se mene knjiga nije dojmila, zbog jednolične radnje, svejedno bih ju preporučila! Kako biste razumjeli političke malverzacije i kontroverze koje se događaju u Americi, koja se svim silama trudi zadržati ,,američku kulturu”, ova knjiga udijeliti će vam mnoštvo informacija. Podsjetit će vas i na razdoblje NDH u Hrvatskoj, kada se pokušavao održati jezični purizam i hrvatstvo.


Tako je munjevita brzina kojom se svijet mijenja. I naše razumijevanje svijeta s njim.


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica324
Godina izdavanja2023.

Naruči knjigu


Prijavi se na Knjiški recenzeRAJ newsletter!

PREPORUČUJEM