Email

ella.hasel17@gmail.com


Roditeljima učenika, prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima, prosinac nije mjesec koji asocira na božićne praznike, već na svakodnevne usmene ili pismene provjere. Već sam se prije nekoliko tjedana požalila na svoj vremenik ispita, kada sam dobila knjigu Riješi to do kraja, međutim jedna dobra vila iz @rainbow.duga mi je pripomogla u ovom rasulu od ispita – planerom. 



Podijeljen u 10 tjedana, kvalitetno debelo ukoričen i prekrasno oslikan, na samome početku smjernicama nas uvodi u osnovne principe vođenja ovoga dnevnika, kao što i pojašnjava KBT (kognitivno-bihevioralnu terapiju), koja je korištena pri izradi, jednako kao što ju mi prakticiramo pisanjem u isti. Otvorenost, iskrenost, redovitost i samosuosjećanje, samo su neki od savjeta koje dobivamo za početak pisanja u dnevnik. Ispunjen je mnogim činjenicama iz područja psihologije, citata iz svakodnevnoga života i knjiga, vođenih meditacija, petominutnih samoprovjera (poput one za razinu stresa), vježbama disanja, jutarnjih i večernjih stanica… 


Što je još potrebno reći, osim kako je svaka stranica pomno osmišljena, kako bi nas uvela u svaki dan jutarnjom i završila isti večernjom stanicom. Kroz deset tjedana moći ćemo: prakticirati zahvalnost, ispisati svoju bocu briga, vježbati dezintegraciju negativnih misli, disanje i opuštanje, terapeutski se umjetnički izražavati, izgraditi pozitivne navike i pisati dnevnik svaki dan. 


Na stranicama redovno možete pratiti kakvo vam je bilo raspoloženje, kakvo je bilo vrijeme, koliko ste dugo spavali i koliko ste unijeli vode u svoje tijelo, jednako kao što ćete moći ocijeniti svoj dan i razinu stresa te zapisati stresne situacije u danu, misli koje utječu na njih i što smo iz njih naučili.


@rainbow.duga tek će se čuti, a ja ću se potruditi što češće zagovarati njihove dnevnike, jer prekrasne djevojke imaju veliku ambiciju i planerima mogu spasiti svijet, a ukrasiti ih možemo i prekrasnim naljepnicama! 


PREPORUČUJEM