Email

ella.hasel17@gmail.com


Ako se prava knjiga pročita u pravo vrijeme, ona može izliječiti i najteže probleme i neće trebati ni lijek ni psihoterapija. Francis Meurienne vlasnik je putujuće knjižare, a njegova posvojena kćer Marie-Jeanne, nesvakidašnja je pomoćnica. Ona ima sposobnost viđenja ljubavi, kao i ,,svjetla juga”, koja ima svaki čovjek. Netko na usnama, netko na obrazima, ramenima, čelu, gdjegod najviše i najbolje osjeća ljubav. Marie-Jeanne uljepšati će svakome život, jer će ih upoznati s književnošću, kao i s ljubavlju njihova života.


Ljubav ne voli kad je rasipaju. Mene ne mora nitko voljeti. A ja mogu i dalje biti ona koja voli. Ako je tako, onda je tako. Ljubav ima smisla kad joj damo smisao.


Trebalo mi je samo nekoliko dana da pročitam ovaj poetski roman. Lagana je i poprilično kratka knjiga, a neopisivo mnogo ćete naučiti čitajući. Mnogi kažu kako ju je pravilno čitati ,,tri stranice na dan” i sve više razmišljam kako bih ju ponovno trebala pročitati, ali baš tako. Zadivljujuća je i količina motivacije koju sam dobivala čitajući, a ‘izvukla’ sam toliko citata iz iste, da već danima samo njih prepisujem!



Voljela bih da ova knjiga postane predmet rasprave, da ju ljudi pročitaju, kako bi jednostavno naučili voljeti, jer je i sama ljubav pripovjedač. Ona nam ukazuje na to kako se s njom trebamo ophoditi, što činiti kako bismo ju zadovoljili i ostvarili u našemu životu, ona ima svoju tezu kako su mnoge srodne duše oduvijek povezane, da se nisu slučajno srele. Jedan od razloga zašto je ljudima život lijep je svakako književnosti i izbor literature. Upoznajemo se s poznatim djelima i spisateljima prošloga stoljeća, te čitajući knjigu doživljavamo oduševljenje novim knjigama.

Kada bi barem sve bilo jednostavno i lijepo kao što je prikazano u ovoj knjizi… Život bi bio puno ljepši i svaki dan bi ti bilo ljeto!


Književnost nije kupalište. Treba dobro izribati dušu.


IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica264
Godina izdavanja2020

Naruči knjigu

Svjetla juga

PREPORUČUJEM