Email

ella.hasel17@gmail.com


Vratim pogled prema onom oblaku i utješim se mišlju da je život ipak svugdje život, želja svugdje želja, a snovi svugdje snovi.


Godina u kojoj je Bela Lang upoznala svoju sreću, roman je hrvatske spisateljice Jane Krišković Baždarić, ujedno i moje drage prijateljice-blogerice! Dugo sam gledala pozitivne recenzije na knjigu i poticala samu sebe na čitanje. Protagonistica Bela Lang, novinarka, u potrazi sa samom sobom i smislom života, dobiva odličnu ponudu! Godinu dana provesti u New Yorku, pišući za ugledan njujorški časopis? – pa tko se tome ne bi veselio? Ni sama nije slutila kako će joj odlazak otvoriti mnoge životne putove, te će ostvariti sve svoje, davno potisnute, snove.


Jedino slučajno u slučajnosti jest naš osjećaj da se nešto dogodilo samo od sebe, bez ikakva razloga.


Kako to obično kod mene biva, nakon nekoliko trilera, odlučila sam se za lagani roman. Prije sam ih stalno ostavljala za ljeto i čitanje na plaži, ali Belu Lang nisam željela više odgađati. Radnja je vrlo zanimljiva, nema odugovlačenja i traćenja vremena. Bez obzira što nije krimić, knjigu nećete moći prestati čitati, jer naša Bela stalno nešto novo izmisli! Njezin je humor izvanredan!


(…) shvatim da nas nitko nije pripremio na sreću u životu.


Tijekom čitanja romana, cijelo vrijeme sam se bavila mišlju – koliko je zapravo važno baviti se u životu onime što voliš? Belu Lang život nikako nije mazio, ali pitanje je koliko bi sretnih trenutaka propustila, da nije prihvatila poslovnu ponudu. Za život koji želite živjeti, potrebno je puno hrabrosti, rada, zalaganja i odricanja, baš kao što smo mogli vidjeti u Belinom primjeru. Zaključno, u životu je vrlo važno baviti se onime što voliš! 😊

Iako je ovo hrvatski roman, a takve stalno podcjenjuju – opisi, radnja i pouka čine ovu knjigu svjetskom!


Ne da nam se ni pokušati jer smo uvjereni da nećemo uspjeti.


IzdavačNaklada Fragment
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica258
Godina izdavanja2021.

Naruči knjigu

PREPORUČUJEM