Email

ella.hasel17@gmail.com


Sve sretne obitelji nalik su jedna drugoj; svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način. Lav Nikolajevič Tolstoj, Ana Karenjina

Sinopsis

Brecken Hill u New Yorku samo najimućniji mogu zvati domom. Fred i Sheila Merton jedni su od njih. Ali njihovo je bogatstvo slaba zaštita kada se nađu na meti brutalnog ubojice nakon uskršnje večere sa svoje troje odrasle djece. Sada će svako od njih naslijediti milijune.

Oni nikad nisu bili sretna obitelj, zahvaljujući prkosnom ocu i majci koja ih je zanemarivala. Je li netko od njih puknuo te kobne noći? Ili se uljez ušuljao i utažio svoje najgore porive? Mora da je tako, jer znali biste da je netko od vaših najbližih psihopat. Zar ne?


Reći ću ti nešto o očekivanjima. Bolje ih nemati. Jer ćeš se na kraju razočarati.

O autoru

Shari Lapena radila je kao odvjetnica i nastavnica engleskoga jezika prije nego što se okušala kao spisateljica. Njezin debitantski triler – Par iz susjedstva – postao je svjetski bestseler, a (Ne)sretna obitelj njezin je treći naslov u izdanju Mozaika knjiga.


Osobno mišljenje

Oduševila me je potresna obiteljska priča, u kojoj se sumnja kako je jedno od djece usmrtilo svoje roditelje, u obiteljskome domu. Ovo nije klasični kriminalistički roman, u kojemu čitate o istrazi dvostrukog ubojstva i sve to iz perspektive detektiva. Ovo je roman u kojemu čitate o dubokim emocijama izuzetno bogate obitelji, čija će djeca naslijediti milijune dolara, nakon smrti svojih roditelja.

Kakvi sve, zapravo, mogu biti motivi za ubojstvo? Kratki ste s novcima? Bojite se da će vam roditelji oduzeti džeparac? Želite što brže naslijediti obiteljsku kuću, pa ćete brže-bolje usmrtiti svoje roditelje? Dosta vam je šefovanja, ponižavanja i ugađanja drugima?


Tišina je jedan od najvažnijih alata koje imamo na raspolaganju.

IzdavačMozaik knjiga
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica340
Godina izdavanja2022.

Zarana uspostavljeni odnosi i obrasci ponašanja rijetko se mijenjaju. Obiteljska dinamika nikada se ne mijenja, a obrasci koje je čine redovito se ponavljaju.

PREPORUČUJEM