Email

ella.hasel17@gmail.com


Zbog ljubavi se svi smiješimo. Ljubav je ona koja otvara sva vrata, zbog koje možeš i moraš zaboraviti probleme. (…) Ostaje mi jedino nada… Nada da će mi oprostiti one riječi.

Sinopsis

U romanu upoznajemo strastvenu Lorenu i atraktivnog Olivera, koji neplanski očekuju dijete. Poznaju se još iz srednje škole, a sada imaju obavezu koja ih vezuje za cijeli život. Uz pomoć i potporu svojih kumova Robija i Rambe (koje smo mogli upoznati u knjizi Razgovori s ginekologom) sve je lakše i zabavnije. Kako to obično biva u ljubavnim romanima – zaljubljuju se, otkrivajući jedno drugome bolnu prošlost.


Lakše je probleme podijeliti udvoje.

O autoru

Marilena Dužman hrvatska je književnica iz Ližnjana u Istri, koja je u vrlo kratkom vremenu objavila pozamašan broj romana, a počela je pisati u četrdeset i drugoj godini nakon razgovora s prijateljicom koja ju je upitala zašto i sama nešto ne napiše kada toliko voli čitati, što nam i sama objašnjava u zahvalama romana Gdje mi je psihijatrica?, koji je ujedno i njezin prvijenac.


Osobno mišljenje

Marilena mi je, na kavi u Puli, otkrila detalje iz knjige te kako je došla do inspiracije za istu – smatrala je kako Razgovori s ginekologom zaslužuju svoj nastavak, ali prava istina iza ove knjige jest život slijepih ljudi i njihov život u mraku.

Motivaciju i inspiraciju za pisanje ove knjige je dobila nakon Večere u mraku, kada je uistinu spoznala koliko je teško ne vidjeti. Mi smo to mogli osjetiti kroz lik Oliverove mame. Odlučila je i prikazati muške likove u najboljem mogućem svjetlu, kako bi mi, žene, povjerovale kako nisu svi isti i kako za nas postoji onaj pravi. Dugo se nisam opustila uz roman, jer sam uvijek pod strepnjom tko je ubojica, a tko sljedeća meta.


IzdavačVlastita naklada – Marilena Dužman
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica344
Godina izdavanja2020

PREPORUČUJEM