Email

ella.hasel17@gmail.com


Sinopsis

U zbirci poezije „Trenutci“ pjesnik se obračunava s vlastitim odnosom prema svojoj bolesti koja donosi bol, strah i sputanost. Već po prvim pjesmama jasno je zašto je Jan Bolić mnogima postao uzor i inspiracija – u njegovu odnosu prema bolesti nema samosažaljenja i dramatiziranja, već samo kristalna mudrost prihvaćanja i pronalaženja vedrine u svakom trenutku.


O autoru

Jan Bolić riječki je pisac koji boluje od progresivne bolesti spinalne mišićne atrofije tipa 2, zbog koje ne može pomaknuti gotovo nijedan dio tijela, no i dalje, brz obzira na progresiju bolesti, uspijeva pisati jednim prstom koji još uvijek može micati i s njime stvarati književna djela. Dosad je objavio tri knjige – zbirku poezije “Trenutci” (2016.), zbirku poezije i proznih zapisa „Može biti lijepo“ (2017.) i kriminalistički roman „Težina stvarnosti“ (2018.),  koji je 2019. objavljen i u drugom izdanju.


Osobno mišljenje

Njegove pjesme su toliko pitke, lagane i meke – govore o svakidašnjem životu i svaki se čitatelj lako poistovjećuje. Volim kada piše o kavi ili ljubavi, a ponajviše o svakodnevnim pojavama; opisujući njegovu sadašnju i, iskreno se nadam, moju buduću Rijeku! Najveće osmijehe i najsjajnije oči, najmirnije tišine i najtoplije zagrljaje, objašnjava kao svemoguću ljubav, koju bismo svi trebali barem jednom proživjeti! Kako i sam naslov kaže – opisuje Trenutke, jedne, jedine i neponovljive! 


IzdavačBeletra
Uvezmeki
Jezikhrvatski
Broj stranica79
Godina izdavanja2019.

Pronašao sam

Pronašao sam
Ono što sam tražio
A tražio sam to posvuda.
Nisam pažljivo slušao
Svoj dom. Svoj mir.
Pronašao sam u sebi
U ljudima koje volim
U trenutcima sretnim.

PREPORUČUJEM