Email

ella.hasel17@gmail.com


Anthony de Mello bio je poznati psihoterapeut i ugledni duhovni učitelj. Napisao je nekoliko knjiga, za kojima su čitatelji diljem svijeta poludjeli, a negativna recenzija je vrlo rijetka. Svi su nakon čitanja doživjeli određeni vid duhovne obnove, kao i one psihološke, psihofizičke i mentalne. Knjiga Godina s Anthonyjem de Mellom, kroz 52 tjedna, odnosno 365 dana u godini, pomaže svima onima kojima je potrebno buđenje, kako bi upoznali sebe i svoju srž. Opisivana je kao ,,buđenje iz tjedna u tjedan”, ali ja bih rekla kako je to buđenje iz minute u minutu, jer same misli koje vam se javljaju tijekom čitanja su svojevrsno buđenje.

Za one koji oduvijek imaju problema s prihvaćanjem sebe, ljubljenjem i grljenjem svojega postojanja, de Mellove knjige su kao stvorene za vas. Do prije samo godinu dana vukla sam tu veliku manu, nisam znala cijeniti sebe i svoj rad. Niti jedna knjiga, film, citat, poezija, nije pomogla u tome da Ella zavoli Ellu, baš takvu kakva Ella je. Ali onda mi je Budilnik izdavaštvo poslalo de Mellovu knjigu Prestanite se popravljati, za koju sam se zaista potrudila čitati je aktivno. I, to je stvarno urodilo plodom. Ne samo da sam zavoljela sebe, već sam zavoljela i čitanje popularne psihologije i de Mellovih knjiga, stoga kada je izašla ova radna bilježnica – znala sam što mi je činiti.

Da, dobro ste čuli! Radna bilježnica! Baš kao da ste dijete u osnovnoj školi, svaki tjedan imate zadaću – promatrati sebe, svoj rast i razvoj, buđenje i promjene koje vam se događaju tijekom čitanja. Jedno poglavlje označava jedan tjedan, u kojemu imate ulomak o ovotjednoj temi, zadaći za samopromatranje i onime na što se trebate ovoga tjedna usredotočiti. Sve je vrlo jasno, stil pisanja lagan za čitanje, a knjiga nakon nekoliko tjedana postaje vaš suputnik gdje god krenuste.


Moja 52 tjedna još uvijek nisu prošla, ali zaista mogu primijetiti napredak. Najzabavnije i jest njega gledati, osvrnuti se na prošloga sebe, onoga koji još nije krenuo s čitanjem ove knjige.

Za kraj, evo nekoliko savjeta za čitanje:

  • Bilježite ono što smatrate bitnim
  • Izvlačite citate iz teksta, koji će vas kasnije nadahnuti
  • Uzmite posebnu bilježnicu, u koju ćete zapisivati misli i osjećaje koji vam se javljaju tijekom čitanja
  • Pratite svoj napredak
  • Čitajte naglas i s razumijevanjem
  • Podijelite savjete s prijateljima

Naruči knjigu


Prijavi se na newsletter i ostvari pogodnosti!

PREPORUČUJEM