Email

ella.hasel17@gmail.com


Istina je neobičan sudrug. U jednom te trenutku uništi, a u drugom oduševi. Ali nikada ne
vara. I upravo nam zbog toga naposljetku znači utjehu.


Ova knjiga već godinama stoji na mojoj polici s knjigama i strpljivo čeka svoj red za čitanje.
Ne znam zašto ju prije nisam uzela u ruke, jer kada sam krenula, nisam ju više ispuštala. Apsolutno preednivna!!! Mlada studentica povijesti intervjuirajući jednu od živućih svjedoka londonskog Blitza, doznaje godinama skrivenu i čuvanu istinu, koja istodobno kao dar, ali i teret, stavlja na kušnju sva njezina uvjerenja. Radnja smještena u Londonu za vrijeme Drugog svjetskog rata, prati priču dvaju djevojčica, sestara, petnaestogodišnje Emmy i sedmogodišnje Julije koju splet nesretnih okolnosti razdvaja i kroji njihovu životnu sudbinu.


… ali ako išta znam o vremenu, onda je to da se ono rasteže i hoda s tobom dok žaluješ. Ostatak svijeta može juriti pokraj tebe vratolomnom brzinom, ali dok ti učiš živjeti s gubitkom, vrijeme usporava do ritma tvojeg disanja.


Priča je ispričana iz triju perspektiva, počevši u sadašnjosti te retrospektivnim povratkom u prošlost na priču iz kuta svake od sestara. Mogu li rane zacijeliti, grijesi se oprostiti, vrijeme se nadoknaditi?! Može li se nastaviti živjeti u sjeni grešaka koje smo počinili? Hoće li život dati drugu priliku onima koji dovoljno jako vjeruju u oprost i iskupljenje?

Ako još niste, pročitajte ovu knjigu. Ako volite snažne ženske karaktere i knjige koje pričaju o sudbinama ljudi iz Drugog svjetskog rata, pročitajte ju. Nećete požaliti ni trena, baš kao ni ja. Radovat ćete se i tugovati s njom, boriti se ne pustiti koju suzu dok čitate, ali ova je knjiga toga vrijedna, vjerujte mi.


IzdavačZnanje
Uveztvrdi
Jezikhrvatski
Broj stranica352
Godina izdavanja2018.
PrevoditeljMirjana Valent

Naruči knjigu

https://znanje.hr/product/tajne-sretnoga-zivota/212726


Moglo bi te zanimati…

PREPORUČUJEM